'PRAVA SLIKA HRVATSKE'

Glas Koncila oduševljen Papinim posjetom: Nadmašena su sva očekivanja

'Mladi okupljeni na Trgu bana Jelačića i svi vjernici okupljeni na Hipodromu zadivili su mnoge u svijetu'
Zagreb, 050611. Hipodrom.Posjet Pape Benedikta XVI. Hrvatskoj - Zagreb, 04. i 05. lipnja. Svecano euharisijsko slavlje povodom Nacionalnog dana obitelji.Na slici: Papa Benedikta XVI. dosao je na Hipodrom.Foto: Marko Miscevic / CROPIX
 Marko Miščević / CROPIX

Posjet Pape Benedikta XVI. nije mogao proći bez komentara katoličkog tjednika Glas Koncila, čiji glavni urednik Ivan Miklenić smatra kako su nadmašena sva očekivanja , te da je sveti Otac pobudio novu nadu za boljitak i napredak Crkve u Hrvatskoj.

- Njegov pohod i poruke su dragocjeno služenje općem dobru hrvatskoga naroda i naroda udruženih u Europsku uniju te doprinos boljitku cijeloga čovječanstva - piše Miklenić u tekstu pod nazivom "Srdačno jedinstvo s Papom".

Nije mogao ne kritizirati one koji su sustavno osporavali Papin dolazak i stavljali katoličanstvo Hrvataka u drugi plan. Ustvrdio je kako su vjernici Lijepe Naše pokazali pravu sliku zemlje.

- Mladi okupljeni na Trgu bana Jelačića i svi vjernici okupljeni na Hipodromu zadivili su mnoge u svijetu i pokazali nevjerojatno srdačno jedinstvo s Papom. Time se očitovalo pravo lice hrvatskoga naroda koje je inače gurao u drugi plan i osporavano - navodi glavni urednik Glasa koncila.

U tekstu se posebno osvrnuo i na Papin govor u Hrvatskom narodnom kazalištu, odnosno riječi o savjesti, koja je "temelj slobodnog i pravednog društva, kako na nacionalnoj, tako i na nadnacionalnoj razini".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 03:00