'HRVATSKA VAPI ZA ZAKONITOŠĆU'

Glas Koncila: Oni koji protuzakonito pribijaju HDZ na stup srama zapravo pokazuju koliko su moćni!

Glavni urednik Ivan Miklenić u komentaru '(Ne)zakonitost u Hrvatskoj' piše kako se sustavno krše odbredbe Zakona o kaznenom postupku (nove odredbe stupile na snagu 1. rujna), a koje se odnose na tajnost istražnog postupka

ZAGREB - Hrvatska vapi za zakonitošću koja bi stvarno izjednačila sve građane i sve pravne subjekte u njihovim pravima, ali i u njihovim obvezama, i oslobodila zemlju od skrivenih moćnika koji narušavaju i sam ustavnopravni poredak i hrvatsku državu - upozorava u najnovijem broju katolički tjednik Glas Koncila .

Glavni urednik Ivan Miklenić u komentaru '(Ne)zakonitost u Hrvatskoj' piše kako se sustavno krše odbredbe Zakona o kaznenom postupku (nove odredbe stupile na snagu 1. rujna), a koje se odnose na tajnost istražnog postupka.

- Mediji su proteklih dana bili preplavljeni preciznim i detaljnim iskazima knjigovotkinje HDZ-a upravo u istražnom postupku, dakle ponovno se dogodilo evidentno nepoštivanje zakonske odredbe - smatra Miklenić.

Također, Miklenić navodi kako novinari i prije dokaznog postupka pribijaju političke stranke i javne osobe na stup srama , a da to čuvare zakonskog poretka u Hrvatskoj uopće ne zabrinjava.

- Nije pritom bitno što se u tom najnovijem slučaju radi o HDZ-u i članovima te političke stranke, premda u civiliziranoj državi baš nitko nema pravo gaziti ičija temeljna ljudska prava, pa tako ni javno prozvanih članova te stranke, već je bitno da onaj tko krši tu zakonsku odredbu iskazuje time zapravo koliko je moćan - nastavlja u svom tekstu urednik Glasa Koncila zaključivši kako isti ti koji protuzakonito postupaju sa vladajućom strankom zapravo pokazuju što su tek kadri učiniti s pravnom ili fizičkom osobom koja nema toliku moć.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 06:54