CRKVA O GENERALIMA

Glas Koncila: Uspavani građani bili su izloženi metodama specijalnog rata. Haška presuda ih je probudila

U komentaru se ističe da hrvatski građani moraju sudjelovati na izborima te učiniti napor i prepoznati tko stvarno jamči vladanje na nov način stvarnoga služenja hrvatskim nacionalnim ciljevima

ZAGREB - U najnovijem broju "Glasa Koncila" glavni urednik Ivan Miklenić komentira hašku presudu koja je izazvala gorčinu i patnju među građanima.

Smatra kako bi se ta patnja i gorčina trebale pretočiti u novu snagu za izgradnju stvarno demokratske, stvarno pravne i stvarno hrvatske države Hrvatske, a to je i preduvjet i za drugačiji ishod na drugostupanjskoj razini Haškoga suda, ali i za stvarni boljitak hrvatskoga naroda.

Naglašava kako je nanovo rođena jednodušnost, slična onoj iz ranih 90-tih godina, vrlo dragocjena tekovina koja je sposobna raskrinkati stvarne zločinačke pothvate na političkom, gospodarskom, kulturnom, socijalnom i drugim područjima društvenoga života i omogućiti nužan zaokret, nov početak hrvatskoga društva i hrvatske države.

Prvostupanjska haška presuda, ističe Miklenić u komentaru, uspjela je probuditi uspavane hrvatske građane koji su uvelike takvi postali zbog trajne izloženosti sustavnom djelovanju po metodama specijalnoga rata.

"Prevelik broj hrvatskih građana do presude se previše povlačio u svoj privatni život, bavio se sobom, svojim osobnim interesima, ostajući neinformiran o događanjima u društvu. Dopuštalo su da budu obmanjivani i manipulirani, da im bude nametnuto nezadovoljstvo neovisno o stvarnim činjenicama i da se pomire kao da se glede političkoga upravljanja državom baš ništa ne može promijeniti", ističe se u komentaru.

Frustriranost i patnje izazvani haškom presudom posljedica su također neetičkog, nekorektnog i sebičnog djelovanja interesnih skupina i centara moći u suvremenom hrvatskom društvu. Vrijeme je da probuđena većina demokratskim sredstvima zajamči nužne promjene počevši od ponašanja najodgovornijih u hrvatskoj državi, stoji među ostalim u komentaru.

Proglašenjem haške presude pale su mnoge maske, a na vidjelo je izašla došla hrvatska politička i diplomatska nedjelotvornost, stiče Miklenić te dodaje:

"Svaki dobronamjerni hrvatski građanin trebao bi odmah donijeti odluku da će sudjelovati na predstojećim parlamentarnim izborima i da će sudjelovati kvalitetno. Da će učiniti napor i prepoznati tko stvarno jamči vladanje na nov način stvarnoga služenja hrvatskim nacionalnim ciljevima i legalnim i legitimnim hrvatskim nacionalnim interesima te zbog toga zaslužuje da mu se povjeri mandat za upravljanje Hrvatskom".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 05:42