KARTA NESTALA S MORH-ove STRANICE

GLASNOGOVORNICA NATO-ove MISIJE U AFGANISTANU 'MORH je objavio kartu koju nije smio' KRSTIČEVIĆ 'Ne znam odakle vam to, ništa nismo prekršili'

Ostaci hrvatskog automobila koji je napadnut u Kabulu
 Željko Puhovski / CROPIX

Glasnogovornica NATO-ove misije Resolute Support u Afganistanu, narednica prve klase Debra Richardson, zatražila je od N1 Televizije da sa svog portala makne kartu rute kretanja hrvatskih automobila koji su napadnuti u srijedu u Kabulu jer je riječ o klasificiranom podatku koji nije smio izaći u javnost.

Karta kretanja vozila objavljena je jučer tijekom novinske konferencije u Ministarstvu obrane na kojoj je javnost obaviještena o napadu na hrvatske vojnike. Nakon objave te informacije ministar obrane Damir Krstičević kazao je da je Hrvatska objavila sve što je bilo potrebno i da ništa nisu prekršili.

TV kuća N1 objavila je da ih je danas kontaktirala glasnogovornica NATO-ove misije Resolute Support tražeći da maknu kartu kretanja hrvatskih vozila iz kampa Gibson u kamp Lion u Afganistanu.

"Objavljena fotografija vezana za tu priču je povjerljiva i nikad nije smjela biti puštena u javnost", navodi N1 tvrdnje glasnogovornice koja je ustvardila da javna objava fotografije "ugrožava sigurnost koalicijskih snaga u Kabulu". Ona je također kazala kako “vjeruje da NATO kontaktira MORH oko toga”.

Vrlo brzo nakon ove objave izjavu je dao i ministar Krstičević kazavši kako nisu objavili ništa što nisu smjeli.

"Ne znam odakle vam ta informacija, sve što je Hrvatska objavila je bilo potrebno i ništa nismo objavili što je bilo nepotrebno i ništa nismo prekršili, vodili smo računa o sigurnosti i vodili smo računa da ljudi u Hrvatskoj budu informirani, da hrvatska javnost bude informirana”, kazao je ministar obrane.

Iako ministar obrane tvrdi da nisu ništa prekršili, činjenica je da je iz galerije fotografija koje su stavljene uz priopćenje sa novinske konferencije objavljene na web stranici MORH-a danas popodne maknuta fotografija na kojoj je navodno sporna karta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 22:13