POSLALA SMS NOVINARIMA

Glasnogovornica splitske policije Kraljević-Gudelj dobila izvanredni otkaz: Imala je lažnu diplomu?

'Očito je da mi predstoji postupak dokazivanja vjerodostojnosti moje diplome, u uspjeh čega ne sumnjam'
 Vladimir Dugandžić / CROPIX

SPLIT - Dugogodišnja glasnogovornica splitsko-dalmatinske Policijske uprave Marina Kraljević-Gudelj dobila je danas izvanredni otkaz, gotovo bez riječi obrazloženja.

O tome je sama izvijestila javnost, poslavši SMS poruku svim novinarima s kojima je surađivala, baš kao što je dosad redovito činila u slučajevima teških nesreća, ubojstava ili drugih događaja iz crne kronike.

- Poštovani, s današnjim danom na moje veliko iznenađenje prestaje mi rad u Ministarstvu unutarnjih poslova, odnosno, uručeno mi je rješenje o otkazu zbog, kako stoji u rješenju, sumnje u neoriginalnost moje diplome. Do takvih saznanja se došlo nakon što sam sama podnijela zahtjev za svoju sigurnosnu provjeru. Očito je da mi predstoji postupak dokazivanja vjerodostojnosti moje diplome, u uspjeh čega ne sumnjam - napisala je Kraljević-Gudelj.

Ona je još prošle godine zatražila premještaj u Zagreb radi osobnih razloga, a uvjet za to bio je sigurnosna provjera koja, umjesto da je rezultirala novim radnim mjestom, joj sada donosi otkaz. No, prema SMS poruci koju je poslala, Kraljević-Gudelj očigledno ne namjerava tako lako odustati pa će na odluku PU splitsko-dalmatinske uložiti žalbu i dokazati da je uistinu diplomirala na Filozofskom fakultetu u Zagrebu.

Pod navodnim brojem njene diplome stoji ime druge osobe



"Pod njenim brojem diplome na Filozofskom fakultetu u Zagrebu navedeno je ima druge osobe, a ne ime Marine Kraljević-Gudelj", poručili su iz Ministarstva unutarnjih poslova te su dodali kako time po sili zakona prestaje njezina državna dužnost i na snagu stupa otkaz.





Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 23:44