JELKO KACIN

Glasnogovornik slovenske vlade: ‘Stanje u Hrvatskoj je dramatično, od sutra su na crvenoj listi!‘

U Sloveniji je zabilježeno 37 novih zaraza koronom, a vlada tvrdi da je od toga trećina ‘uvezenih‘ slučajeva i to najviše iz Hrvatske
Jelko Kacin
 Screenshot/YouTube

Glasnogovornik slovenske vlade za Covid-19 Jelko Kacin rekao je u srijedu da će vlada u četvrtak staviti Hrvatsku na crvenu listu, odnosno, uvesti obvezujuću karantenu za svoje državljane nakon povratka iz Hrvatske.

Svi slovenski državljani koji će od petka nadalje putovati u Hrvatsku morat će u karantenu po povratku u Sloveniju. Slovenci koji se trenutno nalaze u našoj zemlji imaju vremena da se do kraja vikenda vrate u domovinu kako bi izbjegli karantenu, javlja portal 24ur.

U razgovoru za Slovensku televiju je dodao kako je u Hrvatskoj, s obzirom na današnji opet rekordni broj novih zaraza "dramatično" i da je "sve manje manevarskog prostora".

"Broj novozaraženih u Hrvatskoj opet se jako povećao, opet se očekuju rekordne brojke", kazao je Kacin, dodavši da je hrvatskim novinarima koji su ga nedavno na Krku pitali hoće li Slovenija Hrvatsku staviti na svoju "crvenu listu" epidemiološki nesigurnih destinacija kazao da će se na tu listu "Hrvatska staviti sama" ako ne poduzme drastičnije mjere za obuzdavanje epidemije.

"Čini se da broj novozaraženih u svim hrvatskim županijama raste i da stoje naše ocjene da je u Hrvatskoj prije nekoliko dana počeo novi mnogo jači val epidemije", kazao je Kacin u razgovoru za Slovensku televiziju.

Kako će na to hrvatska vlada reagirati, to ćemo tek vidjeti, kazao je Kacin.

Dodao je da će se Slovencima koji su sada u Hrvatskoj dati "dosta" vremena da se vrate kući i izbjegnu karantenu, ali i da se izbjegnu zastoji i gužve na granici, no da više od toga ne može precizirati.

U Sloveniji je u zadnja 24 sata zabilježeno 37 novih zaraza koronavirusom, a slovenska vlada tvrdi da je od toga trećina "uvezenih" slučajeva i to najviše iz Hrvatske.

Kacin je za Slovensku televiziju kazao da na savjetovanju vlade i epidemiologa u srijedu razgovaraju samo o stanju u Hrvatskoj, te da vlada za sada bez obzira na trend rasta slučajeva u Sloveniji i skori početak školske godine ne razmatra neke druge restrikcije zbog Covida-19.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. ožujak 2024 12:35