‘NIJE PRIMJERENO‘

Glasnogovornik Vlade: Šef Ureda za obnovu ostaje bez skupocjenog službenog auta, Audija Q7

Glasnogovornik Vlade kaže kako je vozilo Hažeku dodijeljeno po zakonu, ali da ipak nije primjereno da tako skupocjeni automobil koristi netko tko je zadužen za obnovu

Gordan Hanžek i Audi Q7 (ilustrativna fotografija)

 Profimedia/Cropix

"Pitanje automobila Gordana Hanžeka bit će riješeno. Doći će drugi automobil i to pitanje treba skinuti s dnevnog reda", izjavio je glasnogovornik Vlade Marko Milić u današnjem programu N1 televizije najavivši tako da će Hanžek ostati bez skupocjenog automobila.

Riječ je o luksuznom automobilu Audi Q7 koji koristi državni tajnik Središnjeg ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje Gordan Hanžek. Podsjetimo, radi se o vozilu koji je policija oduzela osuđenom direru kokaina.

Automobil je potom došao na rasposlaganje Ministarstvu državne imovine kojem je Hanžek pisao da mu dodijele auto.

Glasnogovornik Vlade sada kaže kako je vozilo Hanžeku dodijeljeno po zakonu, ali da ipak nije primjereno da tako skupocjeni automobil koristi netko tko je zadužen za obnovu koja ionako ne ide dobro.

- Taj auto je star osam godina i s njim sam prešao 40 tisuća kilometara, stari koji sam koristio stalno se kvario i bio je star više od 13 godina - rekao nam je jučer Gordan Hanžek, nakon što je Telegram otkrio da kao službeno vozilo koristi luksuzni Audi Q7.

Na pitanje kakvu poruku šalje ljudima na Banovini, koji već dvije godine čekaju obnovu nakon razornog potresa, Hanžek je jučer kazao da to ne bi komentirao i da je "s tim autom stalno na terenu".

- Tri mjeseca sam tražio službeni auto jer mi se stari više puta pokvario pa sam nerijetko išao i sa svojim privatnim autom. Kao državni tajnik imam pravo na auto srednje klase sa 160 konjskih snaga koji bi, da ga je država kupila, stajao oko 300 tisuća kuna, a ovako to državu nije ništa stajalo - kaže Hanžek.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 19:53