POTOP OPORBE

Glasovac: Ako SDP nije ništa naučio iz izbornog rezultata, onda i bolje da nas nema

Da bi SDP napredovao, kazala je Glasovac, bit će potrebno zatomiti ega i stare bitke
 Goran Mehkek/Cropix

SDP-ova Sabina Glasovac u Newsroomu N1 govorila je o radu u Saboru te stanju u njezinoj matičnoj stranci koju u rujnu čekaju unutarstranački izbori.

SDP-u su prijeko potrebni unutarstranački izbori, kazala je, ali ne oni u kojoj će se sukobiti dvije struje, već izbori u kojima će se okupiti sve zdrave snage u stranci i pokazati "da imamo i svježinu i iskustvo za nekakav novi početak samoga SDP-a".

Dodaje i kako se nikoga ne treba odreći, da svatko može dati svoj obol stranci.

- Trebamo se dogovoriti oko toga što želimo i svaki krivi korak ili potez nas može dovesti do daljnjeg gubljenja vjere birača u našu opciju - kazala je Glasovac.

Da bi SDP napredovao, kazala je Glasovac, bit će potrebno zatomiti ega i stare bitke.

- Građani su nam lijepo rekli što misle o našim listama, našoj brizi za građane, slaganju prioriteta za koje smo se borili. Ako ništa od toga nismo naučili, nismo ni zaslužili bolje od toga da nas nema, da tonemo sve dublje i dublje - kazala je Glasovac.

Osvrnula se i na svoju jučerašnju reakciju na Twitteru, tj. reagirala je na imenovanje Mostovke Marije Selak Raspudić u saborski Odbor za ravnopravnost spolova.

Podsjetimo, Glasovac je na Twitteru napisala: "Bravo, pregovarači! Posebno moji iz SDP-a. Baš me zanima što je to toliko važnije od zaštite prava žena oko kojih će se lomiti kopnja u ovome mandatu. Neki očito i dalje ne shvaćaju što nas je dovelo ovdje gdje smo. Kukavičluk i spremnost na trule kompromise."

- Da, reagirala sam jer sam tražila odgovore tko je, u čije ime i na temelju kojih odluka išao u pregovore s ostalim parlamentarnim stankama tako da žrtvuje odbore koji su do sada pripadali opoziciji, a onda i većinski SDP-u, a odnose se na jako bitna područja koja čine glavninu socijaldemokratskih vrijednosti za koje se mi zalažemo - ravnopravnost žena, LGBT zajednice, nacionalnih manjina - objasnila je Glasovac svoju reakciju.

Kazala je i da se nije smjelo dopustiti da čelno mjesto Odbora za ravnopravnost spolova ne pripadne SDP-u ili nekoj dugoj naprednoj progresivnoj opciji.

- Ono što je mene razbjesnilo je da se bez bilo kakve komunikacije, usuglašavanja, išlo na nekakav sastanak bez da smo odredili koja su to prioritetna područja i odbori gdje želimo zadržati čelna mjesta. To se nije smjelo dogoditi - kazala je.

A kakav je Peđa Grbin, misli li da može odvesti stranku u novom smjeru?

- Ako je Grbin spremna okupljati oko sebe, slušati, ako je spreman na dijalog, beskompromisnu borbu - onda je dobar kandidat - kazala je.

- On je čovjek od principa, vjerodostojan, mislim da ljudske karakteristike u sebi ima. Smiren je, spreman na kompromise, ali je i čvrst u nekim svojim stavovima. Spreman je poslušati, ali nije spreman biti izmanipuliran. Mislim da je čovjek dijaloga, mirnoće, okupljanja, sadržaja - što nije nebitno - kazala je Glasovac za N1.

Ne isključuje da se aktivnije uključi u rad stranke i preuzme neku funkciju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. listopad 2021 16:43