SPORNA PROMIDŽBA

Glasovac: ‘SDP će podmiriti troškove za plakate Ikić Baniček‘; HDZ: ‘Pokušavate sanirati štetu‘

Glasovac je kazala kako će stranka to učiniti da priča više ne služi za daljnu politizaciju cijelog slučaja
 Ivana Nobilo/Cropix

Potpredsjednica SDP-a Sabina Glasovac izjavila je u ponedjeljak da će SDP podmiriti trošak za postavljanje desetak jumbo plakata u Sisku koje je financirao Grad, a na kojima su fotografije gradonačelnice Kristine Ikić Baniček kojima je poručila da će država financirati obnovu.

"Kako ova priča zaista ne bi više služila za daljnju politizaciju cijelog slučaja, što vidimo da HDZ radi, SDP će podmiriti trošak postavljanja tih plakata tako da to Siščanke i Siščane u konačnici neće koštati niti kune", rekla je Glasovac za N1, odgovarajući na pitanje je li taj potez članice Predsjedništva SDP-a bio primjeren.

Dodala je da je SDP već donirao za pomoć svim građanima koji su stradali u potresu u Sisačko-moslavačkoj županiji te istaknula da je ovo dodatna kompenzacija kako se nitko ne bi kroz te plakate osjećao loše jer, navodi, to nije bila namjera.

Istaknula je kako joj je drago da su građani Siska dobili satisfakciju u jednakom tretmanu kao i svi stanovnici Banije da neće morati kroz 20 posto jedino oni sufinancirati obnovu svojih domova.

"Mi smo pisali taj amandman, tu je zasigurno neosporna uloga i borba gradonačelnice koja nije pristajala na dvostruka mjerila koje je Vlada sve do zadnjeg trena forsirala - da dijeli građane Sisačko-moslavačke županije na građane prvog i drugog reda, a u istom su problemu, istim teškoćama", poručila je.

Sisak i okolica u subotu su osvanuli s desetak jumbo plakata na kojima su fotografija gradonačelnice Kristine Ikić Baniček (SDP) i poruke "Uspjeli smo! Siščani će imati pravo na 100 posto državne obnove", te "Sisak je 100 posto hrvatski".

Na konstataciju novinara da Ikić Baniček i inače svoje projekte reklamira gradskim plakatima, Glasovac je rekla kako gradonačelnica "očito" ima problem oko komunikacije s građanima, u smislu da su joj zatvoreni kanali kojima može s njima komunicirati pa komunicira putem plakata.

"Ovo nije iznimka, međutim ja to na njenom mjestu ne bih napravila. Ali jasno mi je da je uslijed ove političke borbe gdje je HDZ htio poprilično politizirati cijelu njenu borbu za jednak tretman i jednak status Siščanki i Siščana, da je posegnula za ovom mjerom gdje su Siščani pobijedili loše namjere Vlade", poručila je.

HDZ: Najavom da će platiti plakate SDP pokušava kontrolirati štetu

HDZ je u ponedjeljak nazvao "pokušajem kontroliranja štete" najavu iz SDP-a da će, umjesto Grada Siska, platiti troškove plakata na kojima SDP-ova gradonačelnica Kristina Ikić Baniček sebi pripisuje zasluge što će država i Siščanima u cijelosti financirati obnovu od potresa.

"Činjenica da SDP želi preuzeti troškove toga neukusnog poteza trenutačne sisačke gradonačelnice samo je dodatna potvrda da se radilo o korištenju gradskih sredstava u svrhu predizborne kampanje i stjecanja jeftinih političkih poena. No nemojte brinuti: i nakon ovog ukora iz stranačke centrale Ikić Baniček bit će važnija sama sebi od nastradalog Siska i svojih unesrećenih sugrađana", poručio je HDZ na facebooku referirajući se na najavu potpredsjednice SDP-a Sabine Glasovac.

Ona je, gostujući na N1 televiziji, najavila da će SDP podmiriti trošak postavljanja plakata kako priča oko njih "ne bi više služila za daljnju politizaciju cijelog slučaja".

Sisak i okolica osvanuli su u subotu s jumbo plakatima na kojima su fotografija gradonačelnice Ikić Baniček i poruke "Uspjeli smo! Siščani će imati pravo na 100 posto državne obnove", te "Sisak je 100 posto hrvatski" koje je platio Grad, navodno 20.000 kuna. (Hina)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. listopad 2021 03:32