IZAZVAO RASPRAVU

Glavaš: ‘Cijepit ću se i treći put, ne dolazite mi kući i ne zovite me u kafiće!‘

Bivši saborski zastupnik rekao je da poštuje svačije pravo na izbor, a njegova objava na Facebooku izazvala je brojne komentare

Branimir Glavaš

 Damjan Tadic/Cropix

Branimir Glavaš danas je na svom Facebooku podijelio svoja razmišljanja o cijepljenju protiv koronavirusa.

Rekao je da će se osobno cijepiti i trećom, takozvanom "booster" dozom, te da poštuje svačije pravo na izbor. Ali, dodao je da ga takvi ne zovu u kafiće niti mu dolaze kući na kavu.

- Ja sam se cijepio 2x, cijepit ću se i treći puta. Vi koji mi dolazite kući, ili hoćete popiti kavu u kafiću, ne dolazite mi kući, ili me ne zovite na kavu. Poštujem Vaš izbor, ali poštujte i Vi moj! - napisao je bivši saborski zastupnik, jedan od osnivača HDZ-a te osumnjičenik za ratne zločine kojem su presudu ukinuli Ustavni i Vrhovni sud Republike Hrvatske, nakon čega mu je odlukom predsjednika Zorana Milanovića ove godine vraćen generalski čin kojeg mu je oduzeo bivši predsjednik Ivo Josipović.

Glavašu ponovo na Županijskom sudu u Zagrebu sude zbog optužbi za ratne zločine.

Uslijedili su brojni komentari, među kojima je bilo i nezadovoljnika.

- I ovako smo podijeljeni na način da skupina od 15% dobro organiziranih naricatelja za Jugoslavijom maltretira ostalo većinsko stanovništvo,pa je ovakva objava baš dobro došla. Cijepi se generale svaki dan, no nemoj davat ovakve objave, razmisli malo. Još uvijek sloviš kao domoljub, još uvijek - napisao je jedan od pratitelja na Facebooku.

Glavaš mu je promptno odgovorio: "Ovo nema nikakve veze sa domoljubljem".

Objava je izazvala raspravu, u sat vremena javilo se više od 120 komentatora.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 22:29