SMANJENA KAZNA ZA DVIJE GODINE

Glavaš: Nevin sam, sve ću otkriti u ponedjeljak!

 Boban/CROPIX

Branimiru Glavašu Vrhovni je sud kaznu sa 10 godina zatvora smanjio na osam godina. Ivici Krnjaku kazna je sa 8 godina smanjena na sedam godina zatvora, a Gordani Getoš Magdić kazna je sa sedam smanjena na pet godina.

- Osudili su nevinog čovjeka. Presuda je politička i kompromisna. Ako su suci Vrhovnog suda nedvojbeno utvrdili da sam kriv za brutalne zločine nad civilnim stanovništvom za vrijeme Domovinskog rata, onda mi je sud trebao izreći maksimalnu zakonom propisanu kaznu u trajanju od 20 godina - rekao je Branimir Glavaš u telefonskom razgovoru za tportal.

Glavaš je također rekao da će o svemu izvijestiti javnost na konferenciji za novinare u ponedjeljak.

Vrhovni sud je ublažio kazne i ostaloj trojici koji su u prvostupanjskoj presudi osuđeni na po pet godina zatvora: Dinu Kontiću na tri godine i šest mjeseci, jednako toliko i Zdravku Dragiću, dok je Tihomiru Valentiću kazna smanjena na četiri godine i šest mjeseci zatvora.

Pravomoćnu presudu Vrhovni je sud danas dostavio sucu Županijskog suda, koji je izrekao prvostupanjsku presudu Željku Horvatoviću i ona je time postala javna.

S obzirom na ublažene kazne i vrijeme provedeno u pritvoru koje se uračunava u kaznu, četvoro optuženih Gordana Getoš Magdić, Zdravko Dragić, Dino Kontić i Tihomir Valentić uskoro bi se mogli naći na slobodi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 17:32