ŠTRAJK GLAĐU

GLAVAŠ ODBIJA LIJEČENJE Iz bolnice ga vratili u ćeliju: 'Fizičko mu je stanje očajno'

Branimir Glavaš već nekoliko dana štrajka glađu nakon što je po odluci Vrhovnog suda vraćen u zatvor
Drinovci, BiH, 200115. Branimir Glavas stigao je u svoju kucu u Drinovcima, u opcini Grude, nakon sto je pusten iz Kazneno popravnog zavoda Mostar.Na slobodu je pusten rjesenjem Vrhovnog suda u BiH, a sukladno odluci Ustavnog suda RH.Na fotografiji: Branimir Glavas.Foto: Tom Dubravec / CROPIX
 Tom Dubravec / CROPIX / Tom Dubravec / CROPIX

>>> NOVO 19:45 Prema neslužbenim informacijama koje je objavila N1 televizija , Branimir Glavaš je odbio liječenje zbog čega su ga iz Zatvorske bolnice u Svetošimunskoj vratili u zatvor u Remetinec.

--------------------------------

Branimir Glavaš, koji je u četvrtak završio u istražnom zatvoru kad je istodobno počeo štrajkati glađu, u ponedjeljak je prebačen u zatvorsku bolnicu u Svetošimunskoj ulici, doznaje se od njegovih branitelja.

Jedan od njegovih odvjetnika izjavio je Hini da je Glavašu danas pozlilo zbog čega je hitno prebačen u bolnicu.

Dodao je da je Glavaš od trenutka stupanja u zatvor počeo štrajkati glađu, ali i odbijati piti tekućinu.

Glavašu je određen istražni zatvor jer je Vrhovni sud zaključio da je po Zakonu o kaznenom postupku takva mjera obvezna za okrivljenike kojima je izrečena kazna veća od pet godina.

Odluka je donesena nakon žalbe tužiteljstva na odluku izvanraspravnog vijeća zagrebačkog Županijskog suda od 6. veljače, koje je zaključilo da se Glavaš nakon izlaska iz zatvora u Mostaru može braniti sa slobode.

Tužiteljstvo je istražni zatvor za Glavaša zatražilo ističući kako je, nakon što je Ustavni sud ukinuo pravomoćnu presudu Vrhovnog suda u slučajevima 'garaža' i selotejp' od osam godina zatvora, na snazi presuda zagrebačkog Županijskog suda kojom je zbog ratnog zločina u Osijeku nepravomoćno osuđen na 10 godina zatvora.

Nešto ranije, HDSSB-ov saborski zastupnik Josip Salapić rekao je za N1 kako se Glavaš ne osjeća dobro. S još jednim kolegom iz HDSSB-a posjetio ga je u Remetincu te je ostao iznenađen njegovim lošim zdravstvenim stanjem.

"Glavaš je iscrpljen, ne jede i ne osjeća se dobro. U očajnom je fizičkom stanju", rekao je Salapić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. svibanj 2024 19:07