NEOBIČNA RAZGLEDNICA

GLAVAŠ POSLAO PISMO VLADIMIRU ŠEKSU 'Dragi prijatelju, Sanader mi je pojasnio neke stvari!'

Radujem se skorom viđenju, piše u razglednici koju je Glavaš uputio Šeksu iz Mostara
Medjugorje, 200110.Utakmica izmedju NK Imotski - NK Osijek u Medjugorju.Na fotografiji: Branimir Glavas.Foto: Branimir Boban / CROPIX
 Branimir Boban / CROPIX

Nekadašnji član HDZ-a i osnivač HDSSB-a, Branimir Glavaš, koji u Mostaru služi zatvorsku kaznu za ratne zločine počinjene u Domovinskom ratu, poslao je razglednicu u Klub zastupnika HDZ-a, a naslovio ju je na ime nekadašnjeg najboljeg prijatelja Vladimira Šeksa, s kojim se prije osam godina razišao, objavio je Novi list.

Iako je Glavaš na razglednici naslovio Šeksa s 'dragi prijatelju', jasno je da je riječ o ironiji, jer nekdašnji veteran HDZ-a poručuje kako je doznao nove detalje oko procesa na kojem je osuđen prije deset godina i to od Ive Sanadera.

- Dragi prijatelju! Upravo sam pročitao opširno pismo Ive Sanadera u kojem je pojasnio neke stvari i dosadašnje dileme. Radujem se skorom viđenju. Tvoj prijatelj, Branimir Glavaš. Mostar, 12.08.2013.- piše u razglednici koju je Glavaš uputio Šeksu iz Mostara.

Kako Novi list neslužbeno doznaje , pismo koje se spominje Sanader je iz Remetinca napisao osobi koja je zajednički poznanik njega i Glavaša.

Velik dio pisma odnosi se na pozadinu pravosudnog postupka protiv Glavaša, a Sanader je naznačio da ne bi imao ništa protiv da to bude prenijeto i mostarskom zatvoreniku. I ta osoba, koja nije iz političkog miljea, sve je i ispričala Glavašu, a izgleda i pokazala mu pismo prilikom posjeta u zatvoru.

Sanader navodno nije eksplicitno naveo Šeksa kao faktičnog inicijatora procesa protiv Glavaša, ali to se može tako neizravno shvatiti. Na taj je način, sudeći po razglednici, Sanaderove opservacije iz pisma shvatio i Glavaš.

No, ranije je on kao ključnog i skoro jedinog krivca za svoje probleme sa zakonom isticao upravo Sanadera.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. svibanj 2024 01:47