OSUĐENIK ZA RATNI ZLOČIN

Glavaš se vratio u Hrvatsku: ‘Nemam jamstva da neću u zatvor, ali eto me natrag. Normalno sam prešao granicu‘

‘Sada čekam rješenje o tome zašto mi nije određen pritvor, još ga nisam dobio‘, kaže Glavaš

Branimir Glavaš

 Goran Mehkek/Cropix

Branimir Glavaš je prije mjesec dana otišao u BiH, poručujući da ne želi više ni dana provesti u zatvoru. Međutim, pojavile su se informacije kako se ipak vratio u Hrvatsku.

- Istina je, u Osijeku sam, potvrdio je Glavaš za Novi list.

- Nisam dobio nikakvo jamstvo da neću morati u zatvor, ali eto me natrag. Uskovitlao sam prašinu, ali normalno sam prešao granicu i sada se bez ikakvih problema krećem po Hrvatskoj. Bio sam i u Zagrebu na Županijskom sudu, morao sam osobno preuzeti neku dokumentaciju u vezi mog ranijeg zahtjeva za izuzeće suca. Sada čekam rješenje o tome zašto mi nije određen pritvor, još ga nisam dobio, a nije ni Državno odvjetništvo koje ima pravo žalbe. Ja sam se, pak, žalio na sudsku kaznu u visini pet tisuća eura jer sam prilikom izricanja presude rekao sucu da nabijem na k… i njega i sud, ispričao je Glavaš.

Podsjetimo, županijski sud u Zagrebu je na ponovljenom suđenju u slučajevima ‘selotejp‘ i ‘garaža‘ nepravomoćno osudio Branimira Glavaša na sedam godina zatvora za ratni zločin nad osječkim Srbima 1991. godine, dok su njegovi suoptuženici također dobili bezuvjetne zatvorske kazne.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 12:52