TRAŽE PAPIRE OD EU TUŽITELJA

Glavna državna odvjetnica naložila nadzor rada Uskoka u Aferi softver, ali spisa nema - nisu ga fotokopirali...

Kako bi mogla provesti nadzor, glavna državna odvjetnica je zatražila kompletan spis predmeta od Ureda europskog javnog tužitelja

Glavna državna odvjetnica Zlata Hrvoj Šipek (lijevo) i ravnateljica Uskoka Vanja Marušić (desno)

 Damjan Tadić/Cropix

Glavna državna odvjetnica Zlata Hrvoj Šipek, kako doznaje Dnevnik Nove TV - kreće u nadzor poslova Uskoka u aferi Softver, u kojoj su priznali propust.

No, pritom je naišla na još jedan problem. Uskok je svu dokumentaciju poslao europskom javnom tužitelju, a nije napravio kopiju.

Kako bi mogla provesti nadzor, glavna državna odvjetnica je, doznaje Dnevnik Nove TV, zatražila kompletan spis predmeta od Ureda europskog javnog tužitelja. Cilj joj je utvrditi - je li bilo propusta, čiji su to propusti i na što se odnose.

U petak glavna državna odvjetnica stiže i pred saborske zastupnike s izvješćem. Oporba priziva njezinu smjenu.

"Očito je da to Plenković ne čini jer vraća uslugu glavnoj državnoj odvjetnici koja je zaštitila njegovu miljenicu Gabrijelu Žalac", komentirao je Nikola Grmoja iz Mosta.

"Mi naravno nećemo glasati za izvještaj, jer je jasno da se izvještaj odnosi na period kad se trebala raditi istraga, a evidentno se vidi da se nije radila ili nije adekvatno provodila", rekla je Sandra Benčić iz Možemo!.

"Ja mislim da bi odlazak čelnih osoba DORH-a i USKOK-a povećao povjerenje građana u neovisnost pravosudnih tijela", izjavio je Arsen Bauk iz SDP-a.

Pitanje je hoće li parlamentarna većina podržati izvješće DORH-a. Andrej Plenković svoj stav još ne otkriva.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 09:55