ZLATA HRVOJ ŠIPEK

Glavna državna odvjetnica o prepisci s Josipom Rimac: ‘Razmjenjivale smo poruke, krivo je interpretirano‘

‘Logično da se u to vrijeme odvijala komunikacija među nama‘, rekla je Hrvoj Šipek

Zlata Hrvoje Šipek

 Damjan Tadic/Cropix

Glavna državna odvjetnica Zlata Hrvoj Šipek za Dnevnik Nove TV kazala je kako nije lagala i kako nije prešutjela istinu o prepisci s optuženom Josipom Rimac oko afere Vjetroelektrane.

"Ako pogledate SMS poruke, njih sam razmjenjivala s Josipom Rimac, a ja sam bila na položaju prve zamjenice. Logično da se u to vrijeme odvijala komunikacija među nama", rekla je Hrvoj Šipek.

Dodala je da, ako se pogleda malo bolje, komunikacija odnosi se na dvije grupe.

"Imamo komunikaciju kada sam se ja obratila njoj sa zamolbom da me primi na sastanak vezano za koeficijente. I to ne kako se krivo kaže u medijima - koeficijenti državnih službenika jer to nije nadležnost Ministarstva uprave, nego za koeficijente službenika. Radilo se o financijskim istražiteljima i informatičarima koje Državno odvjetništvo nije moglo zaposliti. Oglasi su objavljivani, ali se nitko nije javljao", pojasnila je Hrvoj Šipek.

Priznaje da je cijeli dan provela na poslu provjeravajući spomenute SMS-ove. "Izvukli smo predmete koji bi mogli doći u obzir, kontrolirali i gledali evidencije osobe koje su dolazile u kritično vrijeme", objasnila je.

Kaže kako je Josipa Rimac dolazila s provincijalom jer je, prema kako kaže Hrvoj Šipek, vlastitim riječima "bila osoba zadužena za odnose s vjerskim zajednicama".

Hrvoj Šipek je istaknula da se nije sastala s Rimac, već ju je spojila sa svojim zamjenikom, Borisom Koketijem.

Iako je Rimac tražila da se sastane s njom, Hrvoj Šipek odgovara da je to normalno i uobičajeno.

Na upit zašto je u Saboru prešutjela da je komunicirala s Rimac, Hrvoj Šipek kaže da nije bilo riječi o njihovoj komunikaciji, već o temi "vjetroelektrane" o kojoj nisu, kako kaže, razgovarale. "To je krivo interpretirano", napomenula je za Dnevnik Nove Tv.

Iako je oporba glasna i ističe da je Hrvoj Šipek lagala, glavna državna odvjetnica kaže da Grmoja ima tezu već godinama da ona laže. Ističe da joj "ne pada na pamet dati ostavku, jer doista nije učinila ništa što bi bilo u suprotnosti s njezinim radnim obvezama".

Državno odvjetništvo Republike Hrvatske odgovorilo je pak na upit 24sata za komentar o prepisci, te tvrde da ‘niti se Hrvoj Šipek našla s Josipom Rimac oko projekta, niti se s njom dopisivala vezano za vjetroelektrane, niti je Rimac bila u DORH-u na sastanku s Hrvoj Šipek oko te problematike. Kažu, bila je po drugom pitanju crkvene zemlje, ali tom sastanku nije prisustvovala Hrvoj Šipek.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2024 17:21