DOBRICA RONČEVIĆ

Glavni epidemiolog Primorsko-goranske županije: Nema većih žarišta, sve manje aktivnih slučajeva

Rijeka će uskoro dobiti i svoju prvu COVID-ambualntu kojom će se smanjiti pritisak vezan uz dijagnostiku i liječenje u bolnici
Građani se testiraju na koronavirus u KBC Rijeka
 
 Matija Djanjesic/Cropix

Na području Primorsko-goranske županije danas su 104 osobe pozitivne na koronavirus. Ukupno je u toj županiji 1280 aktivnih slučajeva. Znatno manje nego proteklih dana, ali je broj i dalje velik.

Glavni epidemiolog NZZJZ-a Primorsko-goranske županije Dobrica Rončević rekao je u Dnevniku HRT-a kako zadnjih dana Primorsko-goranska županija ima mini trend koji je pozitivan u odnosu na smanjivanje dnevne incidencije te se broj aktivnih slučajeva polako smanjuje. Dodao je kako će manje ljudi tražiti intenzivniju liječničku skrb u bolnici koja je na rubu visokog opterećenja ako brojevi novooboljelih se počnu smanjivati.

Poručio je da se na području županije javljaju manja žarišta koja su povezana s lokalnom transmisijom osoba koja se druže. Rončević je rekao kako je dobra vijest što na području županije nema većih žarišta unutar organizacija i različitih ustanova. Naglasio je kako će Rijeka dobiti svoju prvu COVID-ambulantu.

- To će značiti poboljšanje zdravstvene skrbi za COVID-pozitivne pacijente koji nisu za bolničko liječenje, rekao je.

Dodao je kako će se s COVID-ambulantom smanjiti i pritisak koji je vezan za dijagnostiku i liječenje u bolnici.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 08:19