NIKOLA MILINA

Glavni ravnatelj: ‘Policija intenzivno radi na otkrivanju odgovornih za curenje podataka‘

Ustvrdio je da policija definitivno radi i na prevenciji kako iz policijskih redova ne bi dolazilo do odavanja službenih podataka
 Goran Mehkek/Cropix

Glavni ravnatelj policije Nikola Milina izjavio je da policija intenzivno radi na otkrivanju odgovornih za odavanje policijskih podataka zbog čega je u zadnje dvije godine u 15 slučajeva prijavila policajce, a istodobno radi i na prevenciji da do curenja podataka ne bi dolazilo.

Odgovarajući na novinarska pitanja 'o pucanju istraga' u slučaju kninske gradonačelnice Josipe Rimac koja je znala da je bila pod mjerama, ali i nedavno uhićenog direktora Janafa Dragana Kovačevića, Milina je tijekom svečane akademije na Policijskoj akademiji rekao da policija intenzivno radi na tim slučajevima.

"Intenzivno radimo na tim slučajevima, provjeravamo, nama je najmanje u interesu da dolazi do pucanja mjera, međutim svaki slučaj je za sebe, nije isti...", rekao je Milina.

Ustvrdio je da policija definitivno radi i na prevenciji kako iz policijskih redova ne bi dolazilo do odavanja službenih podataka te su u posljednje dvije godine imali 15 slučajeva gdje su disciplinski prijavili službenike za odavanje službenih podataka. Prije tjedan dana su, dodao je, udaljili jednog službenika i podnijeli zahtjev za disciplinski postupak.

Za curenje podataka u slučaju Rimac napomenuo je da rade kao svako kazneno djelo koje se goni po službenoj dužnosti, što su dužni raditi.

Naglasio je da su jedan i drugi slučaj rezultirali podnošenjem kaznene prijave od strane policije zbog sumnje da je više osoba počinilo različita kaznena djela iz sfere gospodarskog kriminaliteta i korupcije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 20:14