AKCIJA U TIJEKU

GLAVNI RAVNATELJ POLICIJE POTVRDIO UHIĆENJA U SPLITSKOJ ČISTOĆI 'Izvidi se provode zajedno s Uskokom, radi se o kolektivnim kaznenim djelima'

Nikola Milina
 Zeljko Puhovski / CROPIX

Glavni ravnatelj policije Nikola Milina u utorak je potvrdio da je u splitskoj komunalnoj tvrtki Čistića uhićeno "više osoba".

"Izvidi se provode zajedno s Uskokom, radi se o kolektivnim kaznenim djelima, mogu samo reći da je više osoba uhićeno", kazao je Milina prilikom obilaska državne granice u sisačko-moslavačkoj županiji.

Od izvora bliskih istrazi ranije se doznalo da je PNUSKOK u utorak ujutro počeo uhićenja u splitskoj komunalnoj tvrtki Čistića.

U policiji nisu željeli govoriti o detaljima akcije jer je riječ o slučaju iz nadležnosti Uskoka, a prema nesužbenim podacima u tijeku su uhićenja, ali i pretrage ureda i stanova na splitskom području.

Prema pisanju tportala policija je obavila niz razgovora u upravnoj zgradi, ali i na susjednom odlagalištu Karepovac.

Nakon nešto više od sat vremena s njima su se - pretpostavlja se na dodatne razgovore - otišli jedan poslovođa i nekoliko radnika, a nešto prije deset sati i direktor tvrtke Ante Aleksić, navodi portal.

Dodaju da se broj provedenih "znatno povećao" iza 10 sati.

Šefica Operativne službe te gradske tvrtke Ljubica Vrdoljak potvrdila je Slobodnoj Dalmaciji da su istražitelji u Čistoću najvjerojatnije došli temeljem anonimne prijave "koja se odnosi na nešto što je odloženo na dio odlagališta gdje svakodnevno pristiže komunalni otpad, nakon što je završena prva faza njegove sanacije".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. studeni 2023 19:24