PROTIV GAY BRAKOVA

GLAVNI RIJEČKI IMAM PODRŽAO KATOLIČKU CRKVU Vjerske zajednice dijele stav da je brak veza muškarca i žene

Predstavnici nekoliko udruga i vjerskih zajednica potpisali su danas u Rijeci zahtjev za raspisivanje referenduma i pridružili se Građanskoj incijativi "U ime obitelji" kojom se u Ustav želi unijeti odredba po kojoj je brak životna zajednica žene i muškarca
 Tea Cimaš/CROPIX

Predstavnici nekoliko udruga i vjerskih zajednica potpisali su danas u Rijeci zahtjev za raspisivanje referenduma i pridružili se Građanskoj incijativi "U ime obitelji" kojom se u Ustav želi unijeti odredba po kojoj je brak životna zajednica žene i muškarca.

Zahtjev su potpisali glavni riječki imam Hajrudin Mujkanović, rektor riječke Bogoslovije vlč. Sanjin Francetić, predstavnici Evanđeosko-pentekostne crkve, Zajednice udruga hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata, udruge udovica poginulih branitelja iz Domovinskog rata, Obiteljske udruge.

Istaknuli su da im je, iako su različitih svjetonazora i vjera, zajednički pogled na brak kao zajednicu muškarca i žene, tj. da podupiru zajedničke vrijednosti braka i obitelji.

Glavni riječki imam Hajrudin Mujkanović rekao je da su se pridružili incijativi Katoličke crkve i udruga jer dijele ista stajališta. Stajalište islama o braku jest da je brak svetinja između muškarca i žene, istaknuo je.

Predsjednik Zajednice udruga hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata Primorsko-goranske županije Zlatko Tomašić izjavio je da svatko ima pravo na svoju spolnu orijentaciju, da je to njegov izbor, kao i što je vjera njegov izbor, ali da treba znati da - bez obzira na spolnu orijentaciju - svi imaju majku ili oca.

Brak kao zajednicu žene i muškarca poduprli su i ostali potpisnici, a branitelji su isticali da su zgroženi napadima na volontere, da nisu ratovali za slobodu Hrvatske kako bi danas te volontere, koji su tu da omoguće građanima da potpišu za referendum, netko tukao.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 04:21