IVAN JARNJAK

Glavni tajnik HDZ-a iz doba Ive Sanadera: ‘Kako se osjećam? Nisam ni sretan ni tužan‘

Kazao je da je "HDZ jaka stranka i što se HDZ-a tiče, nije bitno ovo sada, nego ono što je stranka prije preživjela"
Ivan Jarnjak
 Ronald Goršić/Cropix

Ivan Jarnjak, bivši glavni tajnik HDZ-a u vrijeme kada je stranku vodio Ivo Sanader i kada se punila stranačka blagajna na presudu Vrhovnog suda u slučaju Fimi medija nije imao komentara.

- Ne bih komentirao jer sam bio svjedok u procesu, njegov sudionik. Doista ne bi bilo u redu da išta komentiram - kazao je Jarnjak dodavši kako je sve rekao kao svjedok i danas više nema što dodati.

- Uostalom, presuda je potvrđena s time da su kazne malo ublažene - nastavio je Jarnjak. Na pitanje kako se osjeća sada kada je slučaj dobio konačni sudski epilog kazao je da u vezi s tim nema nikakav osjećaj. - Nisam zadovoljan, ni nezadovoljan. Ne radujem se ničijem zlu, ali oni koji su kažnjeni napravili su zlo - rekao je Jarnjak.

O HDZ-u također nije bio previše rječit. Tek je na pitanje je li očekivao da će HDZ preživjeti sudski postupak kazao da je "HDZ jaka stranka, dobro organizirana, i što se HDZ-a tiče, nije bitno ovo sada, nego ono što je stranka prije preživjela".

Jarnjak nije želio komentirati ni odnos sa strankom i današnjim vodstvom, samo je kazao da s predsjednikom HDZ-a i premijerom Andrejem Plenkovićem ima dobar odnos.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 13:53