JEDAN JE PAO

Glavni urednik Novosti će biti smijenjen? Tvrdi: To je naredio Josipović. Josipović: On je krajnje nekorektan!

Zagreb, 221010.Hrvatski novinarski dom, Perkovceva 2.Povodom 100. obljetnice Hrvatskog novinarskog drustva odrzana je medjunarodna konferencija na temu Novinarstvo i politika. Jedan od govornika bio je i predsjednik Republike Hrvatske, Ivo Josipovic. Foto: Nina Djurdjevic / CROPIX
 Nina Đurđević / CROPIX

ZAGREB - "Istup glavnog urednika tjednika Srpskog nacionalnog vijeća (SNV) Novosti Rade Dragojevića krajnje je nekorektan", izjavio je predsjednik Ivo Josipović time odgovorivši na tvrdnje glavnog urednika tjednika da je upravo on naložio njegovu smjenu.

Predsjednik Josipović je naglasio da on ne može utjecati na SNV, te da uopće nema nikakvu namjeru to učiniti.

"Mislim da je riječ o manipulaciji za zaštitu neke svoje pozicije. Možda svoju poziciju gospodin Dragojević ima pravo štititi, ali ne lažno", rekao je predsjendik Josipović na međunarodnoj konferenciji "Novinarstvo i politika" održanoj u HND-u.

Također, predsjednik je izjavio da njegovo pozivanje SNV-a da razmisli o izdavačkoj politici nema apsolutno "nikakve veze s pozicijom glavnog urednika, a SNV imenuje koga god oni žele".

Sjednica SNV-a na kojoj se raspravlja o smjeni Rade Dragojevića s mjesta glavnog urednika tjednika Novosti upravo je u tijeku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 03:49