DANAS U 10 SATI

Gledajte prvu veliku predizbornu debatu Jutarnjeg: Dovodimo protagoniste pet najjačih stranaka!

Srijeda, 20. ožujka u 10 sati uživo na portalu jutarnji.hr i YouTube kanalu

Nikola Mažar, Siniša Hajdaš Dončić, Nino Raspudić, Gordan Bosanac i Mario Radić

 Cropix

Najava predsjednika Republike Zorana Milanovića da će se kandidirati na izborima za Hrvatski sabor u prvoj izbornoj jedinici na listi SDP-a kao njihov premijerski kandidat izazvala je pravu pomutnju na političkoj sceni. Ustavni sud upozorio je da se s tom najavom krši Ustav i zabranio je Milanoviću da bude kandidat na izborima, ali i da kao predsjednik Republike, sve dok je na toj dužnosti, ne smije sudjelovati u kampanji jedne političke stranke.

Predsjednik SDP-a Peđa Grbin rekao je da će odluku Ustavnog suda poštovati, ali jasno je da će Milanović i dalje biti njihov virtualni premijerski kandidat čije se ime neće spominjati.

S druge strane, HDZ nudi svog iskusnog premijera i predsjednika Andreja Plenkovića koji Vladu vodi već osam godina i želi još jedan mandat. Most je istaknuo svog bombardera iz Metkovića Nikolu Grmoju, Možemo! Sandru Benčić, a Domovinski pokret juriša na desno biračko tijelo razočarano HDZ-om sa svojim predsjednikom i gradonačelnikom Vukovara Ivanom Penavom.

Tko je doista SDP-ov premijerski kandidat, tko stvarno stoji iza ovog neviđenog blitzkriega, kako će to utjecati na druge stranke i tko će na kraju slagati novu većinu u Saboru otkrit će nam gosti u studiju u srijedu u 10 sati u prvoj predizbornoj emisiji uživo koju uređuje i vodi politički novinar Jutarnjeg lista Goran Penić.

U uzbudljivom poliitčkom tjednu u goste nam stižu predstavnici pet najjačih stranaka: Nikola Mažar (HDZ), Siniša Hajdaš Dončić (SDP), Gordan Bosanac (Možemo!), Nino Raspudić (Most) i Mario Radić (Domovinski pokret).

Gledajte nas u srijedu uživo od 10 sati na našem portalu jutarnji.hr i na YouTube kanalu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. ožujak 2024 16:43