PENAVA IZ TRILJA

‘Globalizam na okrutan način odbacuje ljude, ideje i običaje. Zato se i pojavio Domovinski pokret‘

Predsjednik DP-a danas je u Trilju dogovorio političku suradnju s bivšim gradonačelnikom Ivanom Šipićem i njegovom nezavisnom listom.

Predsjednik Domovinskog pokreta Ivan Penava s predstavnicima Nezavisne liste Ivana Šipića

 /Domovinski Pokret/facebook

Predsjednik Domoviskog pokreta Ivan Penava danas je u Trilju s Ivanom Šipićem, bivšim gradonačelnikom i saborskim zastupnikom, a sada nositeljem "Nezavisnsne liste Ivan Šipić", održao konferenciju za medije povodom potpisivanja sporazuma o zajedničkoj suradnji.

- Ovo je korak prema političkoj suradnji koja će uslijediti s Domovinskim pokretom. Za nas u Nezavisnoj listi, Domovinski pokret nije tek strančica, ili kako je već netko naziva, nego jedan pokret koji se pretvorio u lijepu priču gdje se, uzduž i poprijeko, od Iloka do Dubrovnika, brane vrijednosti za koje i mi smatramo da su dobar temelj za opstojnost hrvatske domovine - rekao je Šipić. Dodao je da ovom suradnjom na lokalnoj razini dobivaju vjetar u leđa, te da je s Markom Žajom, povjerenikom DP-a i zastupnikom u Skupštini Splitsko-dalmatinske županije, neke projekte već dogovorili. Žele osnažiti priču koju je, kaže, Nezavisna lista svojim dobrim projektima već pokrenula u triljskom kraju. Istaknuo je da ih posebno veseli "domovinski duh Domovinskog pokreta koji se temelji i na njihovim vrijednostima, a to su vjera i ljubav prema domovini".

- Kolega Šipić bio je dugogodišnji gradonačelnik grada Trilja i saborski zastupnik, čovjek je s velikim iskustvom, čovjek koji po svjetonazoru i duhu koji ga krasi, jednako kao i njegove ljude, zapravo predstavlja identično ono što predstavlja i Domovinski pokret. A to su domovina i pokret, dakle nešto puno veće i nešto što okuplja i što gradi, a gdje su Hrvatska i hrvatski narod glavna misao i pokretač svih akcija, promišljanja i djelovanja - poručio je šef DP-a.

Penava je rekao kako "globalizam na okrutan način odbacuje ljude, ideje i običaje, te sve ono što je prepreka globalizmu, a to je sve ono suvereno, ono što zastupa našu vjeru i drži čovjeka ukorijenjenog i stabilnog u obitelji".

- Stoga se Domovinski pokret i pojavio i nastavit će jačati jer smo prepoznali važnost ovog trenutka, raširili smo ruke, a svi ljudi koji su bili odbačeni i bit će odbačeni zbog svojih stavova i zbog branjenja svojih zdravih tradicionalnih vrijednosti, dobrodošli su i bit će vrijedni pokretači priče koju Domovinski pokret polako gradi - zaključio je Penava.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. travanj 2024 06:44