NAPICI, SLATKIŠI I VOĆE ZA MINISTRA

GLOBUS OTKRIVA Grčić napunio čajnu kuhinju za 220.000 kuna

Svakog ponedjeljka do osam sati obavezno mi dostavite tortice i vafle, grožđe i jabuke Idared, a uz običnu vodu dajte i onu s okusom limete. I nemojte zaboraviti natren
 Davor Pongračić/Cropix

Čajna kuhinja Ministarstva regionalnog razvoja mora biti uvijek puna.

Zato je ministar Branko Grčić 3. siječnja sklopio ugovor s jednim privatnim dobavljačem koji će kuhinju redovito puniti napicima, slatkišima i voćem, piše Globus.

Prema ugovoru vrijednom 220 tisuća kuna, čajna kuhinja Ministarstva obavezno će se puniti jednom tjedno, i to ponedjeljkom najkasnije do 8 sati ujutro, kad zaposlenici obično dolaze na posao.

Najveći dio ugovora odnosi se na različite vrste toplih napitaka i sokova.

Tako je Grčić, inače potpredsjednik Vlade za gospodarstvo, u godini teških rebalansa i bitke za opstanak proračuna, naručio 420 kilograma Frank Esspreso mješavine pržene kave u zrnu u pakiranju od jednog kilograma, ali i po 600 pakiranja Nescaffe Cappucina te 768 paketa Nescaffea s okusom vanilije.

Netko u Ministarstvo regionalnog razvoja jako voli i Krašev kakao: mjesečno će privatni dobavljač isporučivati po jedan paket Kraševe kakao smjese u granulama u pakiranju od 800 grama, a tijekom godine u Grčićevu ministarstvu popit će otprilike tri tisuće litara mlijeka s 2,8 posto masnoće.

Ministarstvo se raspištoljilo i s čajevima.

Najviše će se popiti zelenog čaja, čaja od šipka i mente, nešto se manje pije crni čaj i čaj od kamilice, a popit će se i nešto čaja s okusom šumskog voća.

I kod sokova su ukusi različiti.

Pa će se tako u Ministarstvo jednom mjesečno, do 8 ujutro ponedjeljkom, dostavljati 150 boca Coca-cole od pola litre, 48 Juicy sokova od borovnice te jednako toliko onih s okusom marelice, jabuke i naranče.

Od slatkih proizvoda ministru Grčiću uvijek na raspolaganju trebaju biti dvije vrste čokoladnog keksa: Kraševa tortica kojih će u instituciju biti isporučeno točno 432 komada te Milka leo vafel proizvod punjen kremom kojeg im treba nešto manje – samo 48 paketića kroz cijelu godinu, piše Globus.

Priopćenje Ministarstva regionalnog razvoja vezano uz ovaj tekst prenosimo u cijelosti.

...

ČLANAK U CIJELOSTI PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU GLOBUSA

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. svibanj 2024 06:18