SLAB ODAZIV

GLOGOŠKOM PROPADA OKRUGLI STOL Svi pozvani otkazali dolazak,isto će učiniti i Bozanić?

 Goran Mehkek/CROPIX

Budući da su svi relevantni sugovornici otkazali svoj dolazak na današnji okrugli stol “Istina - sto posto za Hrvatsku”, koji organiziraju branitelji, prosvjednici iz šatora u Savskoj 66, to će vjerojatno učiniti i nadbiskup zagrebački kardinal Josip Bozanić.

U Tiskovnom uredu Nadbiskupije zagrebačke rečeno nam je kako definitivna odluka još nije donesena, no smatraju da je Bozanićevo sudjelovanje besmisleno ako bude jedini gost na okruglom stolu. Naime, iako nitko od pozvanih nije izravno odbio poziv, svi su se ispričali unaprijed zakazanim i neodgodivim obvezama.

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović danas, naime, odlazi u Bruxelles na sastanak s čelnicima Europske komisije i Europskog vijeća. Pozvan je i ministar branitelja Predrag Matić, no on je s pomoćnikom Bojanom Glavaševićem na putu u SAD-u, a još je i ranije poručivao kako se neće odazvati sastanku koji organizira skupina ljudi koja je postavila ultimatum njegove smjene.

Predsjednik Hrvatskog sabora Josip Leko također se ispričao obvezama. Zbog svega je dolazak otkazao i predsjednik Hrvatskog helsinškog odbora Ivan Zvonimir Čičak. No, i on smatra besmislenim da na okruglom stolu sjedi sam s kardinalom Bozanićevm. U Nadbiskupiji dijele taj stav.

- Kadinal Josip Bozanić rado bi došao kada bi se doista radilo o okruglom stolu s više gostiju. No, kako bi bio sam na tom sastanku, smatramo kako nema smisla da dolazi - rekao nam je glasnogovornik Nadbiskupije Zvonko Franc. - Okrugli stol ipak će se u podne održati u Novinarskom domu - potvrdio nam je jučer predsjednik Udruge 100-postotnih HRVI Đuro Glogoški.

- Nema govora o promjeni termina, okrugli stol će se održati bez obzira na to tko će doći - rekao nam je Glogoški.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. svibanj 2024 21:45