ERNA RUDNIČKI

Glumica ogorčena nakon samoizolacije: Nisam imala simptome, htjela sam test, nisu mi dopustili

‘Ispitivali su me, uzeli broj, nisam smjela mrdati‘, rekla je Rudnički
Erna Rudnički
 Sandra Simunovic/Cropix

Glumica Erna Rudnički, koja igra u predstavama "Nevjerojatan događaj" u kazalištu Exit, "OtpisaNE" u kazalištu Moruzgva, i predstavu "Udavače" Hit teatra, bila je gošća Zorana Šprajca u RTL Direktu.

Mlada glumica zadnja dva tjedna nije odigrala nijednu predstavu jer je upravo jučer izašla iz dvotjedne samoizolacije i bila je prilično ljutita kad je čula da ne vrijede za sve isti kriteriji.

- Friško sam izašla iz samoizolacije. Moram reći da je puno sretnija situacija ovima s kućama, vrtovima, dvorištima, nije lako biti zatvoren u stanu. Motri te policija, ne možeš nigdje. Jednom mi je došla policija, četvero njih odjednom. Nije bila neka sreća ni meni ni susjedima. Ispitivali su me, uzeli broj, nisam smjela mrdati, rekla je Rudnički te objasnila kako je uopće završila u samoizolaciji:

- Bila sam na otvorenom, prijatelji i ja smo razgovarali s osobom za koju se uspostavilo da je pozitivna i svi smo završili u samoizolaciji, takve su mjere. Ne znam znaju li ljudi, ali ako nemaš nikakve simptome, a ja ih nisam imala, ne možeš se testirati. Mi smo tražili da se testiramo, ali nisu nam dopustili. Rekli su da možemo platiti, al nije mi jasno kako otići u vlastitom aranžmanu ako sam u samoizolaciji. Taj test, napomenuli su nam nekoliko puta, ako je negativan i dalje bismo morali biti u samoizolaciji 14 dana, bez iznimke.

U istoj situaciji bio je i bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak, kojemu su ipak dopustili da se testira. Bio je negativan i ukinuli su mu samoizolaciju pa je mogao u Sabor podržati novu Vladu.

Podsjetimo, slučaj HSLS-ovog saborskog zastupnika koji je došao u Sabor, iako mu je određena samoizolacija digao je prilično prašine u medijima nakon što mu je šef HZJZ-a Krunoslav Capak napisao epidemiološko mišljenje. U njemu je stajalo da Hrebak nije i neće biti zarazan u sljedećih 36 do 48 sati te da ako neće biti u samoizolaciji, mora nositi masku.

- Mene je to iznenadilo. Ja nisam smjela mrdnuti iz stana, ništa i onda sam to vidjela. To me malo rastužilo, nisam to očekivala od gospodina Hrebaka, ali nije on kriv, on je samo iskoristio sustav koji ne funkcionira, komentirala je Rudnički.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 20:49