TRAŽE RAZGOVOR

Gnjevni stanovnici omiškog zaleđa nakratko blokirali promet Jadranskom magistralom

Stanovnici su prosvjedovali zbog zatvaranja ceste u kanjonu Cetine jer do posla, škole ili kuće moraju ići trostruko dužim putem
 Tom Dubravec/ Cropix

Oko 200 građana iz omiškog zaleđa u srijedu je blokadom prometa na Jadranskoj magistrali kod mosta na ulazu u Omiš iz zapadnog smjera izrazilo nezadovoljstvo najavama da bi od sutra trebala biti zatvorena za promet cesta koja povezuje Omiš sa selima u zaleđu.

Do zatvaranja prometa, kako su najavili iz Hrvatskih cesta, došlo bi zbog "čišćenja i obaranja nestabilnih blokova na zapadnoj litici kanjona rijeke Cetine," to jest radova na omiškoj obilaznici.

Kako javlja Slobodna Dalmacija, stanovnici zbog radova moraju ići zaobilaznim, trostruko dužim putem do grada Omiša, do posla, škole, liječnika, benzinske postaje....

"Ako bi se zaustavio promet na cesti koja povezuje Omiš sa selima u zaleđu i preusmjerilo ga se na alternativne pravce koji su mnogo duži, to bi ugrozilo životne i gospodarske aktivnosti u tim selima," rekla je Dolores Filipović, organizatorica današnje desetominutne blokade prometa na Jadranskoj magistrali.

Istaknula je kako stanovnici sela u omiškom zaleđu prosvjedom žele poručiti kako je potrebno probiti tunel Ličina dug 350 metara, jer s tako ne bi ugrozile životne i gospodarske aktivnosti u tim selima.

Prosvjednici su nosili transparente s natpisima: "Probijte tunel Lisičina," "Odsječeni smo", "Dok ne vidimo rješenje ne odustajemo."

Za danas je u Omišu najavljen sastanak predsjednik Uprave Hrvatskih cesta Josip Škorić sa zainteresiranim stranama na temu zatvaranja prometa na DC-70, koja Omiš spaja sa zaleđem.

Glasnogovornica Hrvatskih cesta Tamara Pajić je za Hinu rekla kako će se odgoditi za sutra planirano zaustavljanje prometa na cesti koja Omiš povezuje s njegovim zaleđem radi iznalaženja rješenja.

image
Tom Dubravec/ Cropix
image
Tom Dubravec/ Cropix
image
Tom Dubravec/ Cropix
image
Tom Dubravec/ Cropix
image
Tom Dubravec/ Cropix
image
Tom Dubravec/ Cropix
image
Tom Dubravec/ Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 15:55