VRH HRT-a NE ODUSTAJE

GOJAN I NOVAK SRZIĆ POŠTOM POSLALI OTKAZE Nisu poštedjeli ni Jozu Barišića

 Ronald Goršić, Tomislav Kristo, Neja Markičević/Cropix

ZAGREB - Žao mi je što je glavni ravnatelj HRT-a Goran Radman, bez obzira na brojne apele što su proteklih dana na njegovu adresu stizali za svih strana, ostao ustrajan da ne povuče otkaze Hloverki Novak-Srzić i Elizabeti Gojan.

Što se HND-a tiče, mi ostajemo pri stavu da branimo pravo kolegica novinarki da istupaju u javnosti te smatramo da novinari, kao javne osobe, imaju pravo javno istupati i slobodno izražavati svoje mišljenje. Goran Radman s time se, očito je, ne slaže i umjesto toga se po kratkom postupku odlučio riješiti dviju dugogodišnjih novinarki - rekao je Zdenko Duka, predsjednik Hrvatskog novinarskog društva, na vijest da su jučer poslijepodne na adrese Hloverke Novak-Srzić i Elizabete Gojan otkazi poslani preporučenim pošiljkama.

Kako neslužbeno doznajemo, na zagrebačke adrese dviju novinarki tijekom petka HRT-ov je dostavljač u dva navrata otkaze pokušao i osobno uručiti. U tome nije uspio jer ni Hloverku Novak-Srzić, ni Elizabetu Gojan nije zatekao kod kuće. Kad se dostavljač na Prisavlje vratio neobavljena posla, odlučeno je da se otkazi novinarkama dostave poštom.

Opomena pred otkaz i Jozi Barišiću

Jozo Barišić dobio je opomenu glavnog ravnatelja Gorana Radmana zbog izjave u Jutarnjem listu da je televizijska emisija o inauguraciji Kolinde Grabar Kitarović bila napravljena ispod svake ljudske i profesionalne razine. Zanimljivo je pritom da je spornu izjavu

Barišić dao kao član Programskog vijeća HRT-a koje bi po svojoj funkciji trebalo glasno i jasno progovarati i o problemima na javnoj televiziji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. svibanj 2024 17:15