ONLINE ŠKOLA

GOOGLE PREDSTAVIO PLATFORMU 'NASTAVA OD KUĆE' Služit će kao pomoć nastavnicima u Hrvatskoj za održavanje nastave na daljinu

 Neja Markičević / CROPIX

Google je predstavio platformu „Nastava od kuće“ za učenje na daljinu, središnje mjesto za informacije i alate koji pomaže nastavnicima u održavanju nastave na daljinu tijekom krize izazvane koronavirusom (COVID-19).

Platforma je dostupna na linku https://teachfromhome.google/intl/hr/ i nudi resurse na hrvatskom jeziku koji će nastavnicima omogućiti što uspješnije korištenje paketa alata G Suite for Education kako bi se povezali s učenicima te učinili lekcije zanimljivijima i lakše prohodnima.

G Suite for Education je skup aplikacija koje osiguravaju pristup osnovnim obrazovnim funkcijama (stvaranje online predavanja, generiranje dokumenata svih vrsta, obuka i upravljanje učionicom, dijeljenje datoteka, e-pošta itd.). G Suite for Education dostupan je besplatno svim obrazovnim ustanovama u Hrvatskoj.

Da bi koristile sve prednosti paketa alata G Suite for Education, obrazovne ustanove se samo moraju besplatno registrirati putem linka https://aktivacija.skole.hr/.

Platforma „Nastava od kuće“ također nudi vodič za učitelje sa savjetima kako držati nastavu na daljinu (iz vlastitog doma) koji je dostupan na linku https://bit.ly/2Xmk4ll.

Vodič donosi detaljne informacije od organiziranja radnog okuženja, priprema lekcija i nastave kao i video sastanaka s učenicima do savjeta kako surađivati s učenicima, uključujući i korištenje Google Classrooma, alata koji omogućuje nastavnicima kreiranje virtualne učionice te dijeljenje digitalnih sadržaja, zadavanje zadataka, praćenje rada kao i komunikaciju s učenicima.

Google će kontinuirano ažurirati informacije i izvore namijenjene držanju nastave na daljinu uzimajući u obzir povratne informacije „s terena“ - od učitelja i partnera.

Održavanje nastave na daljinu putem besplatnih alata Googlea omogućeno je zahvaljujući suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja i Hrvatskom akademskom i istraživačkom mrežom – CARNET.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 12:36