ULAZI U UTRKU

Goran Gotal bit će kandidat HDZ-a za međimurskog župana na lokalnim izborima

Gotal kaže da mu je glavni cilj uhvatiti se u koštac s gorućim problemom niskih plaća u Međimurju
Goran Gotal
 Goran Gotal/Facebook

Kandidat HDZ-a za međimurskog župana na lokalnim izborima bit će Goran Gotal, čiji je glavni cilj uhvatiti se u koštac s gorućim problemom niskih plaća u Međimurju, priopćili su u četvrtak iz HDZ-a Međimurske županije.

Goran Gotal rodio se 1980. godine, oženjen je i otac dvoje djece, a iza sebe ima više od 13 godina radnog iskustva na više od stotinu različitih projekata županije, ističe se u priopćenju. Riječ je o izgradnji i obnovi više od 20 škola diljem Međimurja, izgradnji sedam sportskih dvorana, obnovi Staroga grada Zrinskih nakon 300 godina devastacije, dogradnji Gimnazije Josipa Štolcera Slavenskog, izgradnji čakovečkog Doma zdravlja i drugim projektima.

Kao glavni problem, Gotal ističe nisku prosječnu plaću u Međimurju, što je nepravedno i neprirodno s obzirom na produktivnost i radne navike Međimuraca.

„Svoj standard više dugujemo radu naših roditelja i djece u inozemstvu, nego radu u Međimurju, gdje još uvijek prevladavaju katkad i ponižavajuće niske plaće. Svi smo toga svjesni, idemo to promijeniti”, istaknuo je Gotal i poručio da se plaće mogu povećati zdravijom politikom županije prema međimurskim stvarateljima, onima koji zapošljavaju Međimurke i Međimurce, onima koji hrane međimurske obitelji.

Najavio je da će u predizbornoj kampanji aktivno razgovarati s Međimurkama i Međimurcima i iznijeti im svoje prijedloge za poboljšanje života u Međimurju, a zauzimat će se za prvu pravu razvojnu vertikalu županija - država, snažniju potporu međimurskom poduzetniku, obrtniku i poljoprivredniku, pogotovo u industrijama visoke dodane vrijednosti, te za jedinstvenu platformu e-Investicije radi privlačenja kvalitetnih ulaganja u Međimurje.

Gotal je najavio će se zauzimati i za Međimursko sveučilište na temeljima Međimurskog veleučilišta, sa studijima koji izravno podupiru međimursku industriju visoke dodane vrijednosti, više plaće, za jednosmjensku nastavu u cijelom Međimurju. Naglasio je da će se zauzimati i za projekt prave zračne luke, za izgradnju obilaznice Čakovca, Nedelišća, Preloga i Murskog Središća te za energetsku obnovu Županijske bolnice Čakovec, izgradnju sportskih dvorana u Gornjem Međimurju i mnoge druge projekte na dobrobit svih Međimuraca.

„Međimurje 2025. godine mora biti kraj s više poslova budućnosti, viših plaća, a sa što manje poslova prošlosti s ponižavajuće niskim plaćama. Dosta je bilo 80 godina iseljavanja Međimurki i Međimuraca, toga da obitelji ovise o njemačkim i austrijskim plaćama i mirovinama”, istaknuo je Gotal i poručio kako je vrijeme da Međimurci punu sreću nađu u svojem Međimurju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. travanj 2024 18:40