NOVI DETALJI TRAGEDIJE

Goran je stradao nakon što se našao u vatrenom obruču: ‘Rekao mi je - ‘Idem ja naprijed...‘‘

Još uvijek nisu poznate okolnosti pogibije 42-godišnjeg vatrogasca Gorana Komlenca. U Dubrovniku je proglašen Dan žalosti

Veliki požar u dubrovačkom primorju između Orašca i Ljupca i preminuli Goran Komlenac (u krugu)

 Tonci Plazibat/Cropix/Cropix

Iako službeno još nema podataka kako je došlo do stradavanja dubrovačkog vatrogasca, Jutarnji list saznaje da je Goran Komlenac život izgubio nakon što se našao u vatrenom obruču.

Kako saznajemo od vatrogasaca, izdan je nalog za povlačenjem nakon čega se cijela grupa povukla izuzev nesretnog oca dvoje djece. Goran, iz zasad još neutvrđenih razloga, to nije uspio, te ga je, u vatrogasnom žargonu, pregazila vatra.

Kako je Jutarnji već pisao, Goran Komlenac star 42 godine, u vatrogastvu je profesionalno bio dulje od dva desetljeća, a prije toga bio je i član DVD-a Orašac.

Požar u kojemu je izgubio život izbio je upravo u njegovom mjestu, na području Orašac-Gromače kod Zatona Dubrovačkog, a gasilo ga je više od stotinu vatrogasaca i četiri kanadera.

Iza sebe je ostavio suprugu, dijete staro tri godine i prije tri mjeseca rođenu djevojčicu. Opisuju ga kao čovjeka koji je živio za obitelj i vatrogastvo, redovito je sudjelovao u vatrogasnim natjecanjima u kojima je nerijetko i pobjeđivao.

Goranovi kolege su u šoku i kroz suze samo govore da je bio veliki pozitivac, sjajan čovjek i vatrogasac.

Zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Dubrovački vatrogasci Stjepko Krilanović izjavio je kako je situacija na požarištu danas solidna, ostat će ga čuvati tijekom dana, a ako stanje ostane nepromijenjeno, moguće je i povlačenje s požarišta sutra, piše Dubrovački vjesnik.

- Znate, veći je problem od požara sada atmosfera u postrojbi, vlada neka letargija, ne znam kako ću podići ljudstvo - priznao je Krilanović i prisjetio se posljednjih riječi Gorana Komlenca s kojim su se kolege čule zadnji put jučer između 13.30 i 14 sati:

- Rekao je ‘ja idem naprijed, pokušat ću ga prigasiti...‘ - prisjetio se tronuti zapovjednik Krilanović.

Prve neslužbene procjene govore o 87 hektara opožarene površine u požaru iznad Orašca. Na vatrenoj fronti vatrogasci su razvili 5 kilometara vatrogasnih cijevi, a požarište trenutačno čuva 30 gasitelja.

Neslužbeno se može doznati tek da je Goran Komlenac jučer oko 12.20 sati, čim je primijetio požar, odmah krenuo na teren vidjeti što se može učiniti. Sa sobom je navodno ponio voki-toki, no u jednom trenutku je s njim prekinuta veza.

Vatrogasci su za kolegom bezuspješno tragali cijelo nedjeljno poslijepodne, a i brojni pokušaji da ga dozovu mobitelom redom su propali, piše Dubrovački vjesnik.

U Dubrovniku Dan žalosti zbog pogibije vatrogasca

Dubrovački gradonačelnik Mato Franković proglasio je utorak, 2. kolovoza Danom žalosti u Dubrovniku, povodom tragične pogibije pripadnika Javne vatrogasne postrojbe (JVP) Dubrovački vatrogasci Gorana Komlenca, objavio je u ponedjeljak Grad Dubrovnik.

Zastave Republike Hrvatske, Dubrovačko-neretvanske županije i Grada Dubrovnika bit će istaknute na pola koplja na svim zgradama u kojima su smještena tijela državne vlasti i tijela jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave te zgradama u kojima je sjedište ili se obavlja djelatnost pravnih osoba, odnosno u kojima fizičke osobe obavljaju samostalnu djelatnost.

Pravne osobe koje obavljaju televizijsku i radijsku djelatnost svoje programe prilagodit će obilježavanju Dana žalosti, osobito na način da će emitirati programe koji po svojoj naravi odgovaraju obilježavanju tog dana. Pravne i fizičke osobe koje obavljaju ugostiteljsku djelatnost dužne su obavljati svoje poslovanje primjereno Danu žalosti, a tog se dana neće održavati zabavne priredbe.

Komemoracija za Gorana Komlenca održat će se u utorak, 2. kolovoza u 17 sati u prostorima JVP ‘Dubrovački vatrogasci‘ - ispostava Orašac. Posljednji ispraćaj bit će na groblju Sv. Đurđa u Orašcu u 19 sati. (Hina)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. travanj 2024 13:03