'MIRAKUL UČINI, AKO TREBA!'

GORAN MARIĆ NAPISAO PORUKU PODRŠKE OPARI 'Izabrao si bitku, i ne boj se ove koja slijedi! Ti znaš tko je nosio križ, učio si i naučio od Njega!'

 
 Goran Marić / Facebook

Ministar državne imovine Goran Marić putem Facebooka poslao je iskaz podrške svom stranačkom kolegi, gradonačelniku Splita i prijatelju Andri Krstuloviću Opari, koji se nalazi na liječenju uslijed zloćudnog tumora.

"Prošli sam tjedan bio na jednom od svojih ljepših i sadržajnijih dolazaka i posjeta Splitu. Naravno, uključujući i službene i one osobne. Jedan od razloga bio je susret i više tema s Androm Krstulovićem Oparom gradonačelnikom Splita. Leži mi, po mojoj konstituciji, lošoj ili dobroj, oštriji ritam, organiziranost, dinamika. I onda vidim, nije to ništa posebno, sve to ima, sve to provodi i moj splitski domaćin, Gradonačelnik, pri posjetu Splitu. Sve što smo dotaknuli, bilo je predmetno i na svom mjestu, pa mi je ostalo vremena i za druge kontakte i institucije u Gradu. I k tome u Spaladium areni pogledati susret naših rukometnih sokolova protiv Švedske.

Tako to biva u našem iskustvu: zatitraju emocije na nešto lijepo, a onda, drugi dan doleti vijest iz splitske bolnice pa te prizemlji i ostavi bez riječi. Ali, znam da se bez riječi i poruka ne može živjeti. Prema poznatoj latinskoj ne može biti dana bez riječi! Upravo sam se tako i dogovorio s Oparom, da se čujemo. Želim ga pobodriti, ohrabriti, osokoliti … Poput mnogih njegovih prijatelja koji to isto žele. Dragi Andro! Živiš puninom i širinom sa svima nama, sa svakim svojim građaninom … Svakodnevno, i cjelodnevno termini, zadatci, bezbrojne teme, imena, poruke …

A sad si sam sa svojom istinom. Osamljen u suočenju s njom kao njezin jedini nositelj! Jer čovjek stoji sam sa svojom prošlom i budućom stvarnošću. On je takav kao autorsko djelo, jedinstven i osamljen po svom određenju! A upravo je tada najbliži svom Autoru i svom Tvorcu. Ali, to za tebe nije teško nositi, nije teško odraditi! Antejski si nosio dnevni red jednog Dioklecijanova grada na svojim leđima … i išlo ti je ! I dalje moraš ostati takav da bi nosio sebe, svoju stvarnost … I da ju jednako tako znalački, spremno nosiš i doneseš na tron pobjede … Izabrao si bitku, i ne boj se ove koja slijedi! Ti znaš tko je nosio križ, učio si i naučio od Njega! Tvoj Split, tvoj Zavičaj računa upravo na to! Vjeruje u to, želi ti to! Stoga je i upro prstom u tebe, izabrao te za svog Poteštata … Evo iznimke, potvrdili su da nisi stranac u svom Zavičaju, kako reče veliki Nazarećanin.

I da se vratim na početak da bih ispravio sebe sama: nisi sam! Evo i ova poruka potvrđuje to… I ja sam sam uz tebe! (ovih dana ću ti poslati one zaključke od prošlog tjedna koje smo pripremali za Split. Čim se vratiš u ured!)

Split zna podupirati! Taj grad od mirakula i mirakul od Grada! Budi ga dostojan i ostani ga dostojan! Vrati se što prije! Učini mu ljubav. Pa i mirakul učini, ako treba. A treba...."

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. svibanj 2024 00:16