StoryEditor
SAM OTIŠAO

GORAN MARIĆ PODNIO OSTAVKU! Ministar državne imovine navodno se još u subotu sastao s Plenkovićem i rekao da ne može izdržati medijski pritisak

 
 Luka Gerlanc / CROPIX

Goran Marić podnio je neopozivu ostavku. Napravio je to na zanimljiv način - potpisao je ugovor o darivanju zemljišta u Novom Vinodolskom, zaradio aplauz prisutnih i na kraju javno obznanio:

- Ovo je moj zadnji ugovor!

Ono što se nagađalo tijekom cijelog jutra, dobilo je potvrdu malo iza podneva.

- Danas sam podnio neopozivu ostavku i aktivirao svoj mandat u Saboru.

Marić se, Jutarnji doznaje, prošle subote sastao s premijerom Andrejem Plenkovićem u Banskim dvorima, prije nego je predsjednik HDZ-a i šef Vlade išao u Dalmaciju, a na sastanku je navodno dogovoreno da sam podnese ostavku. Neki izvori kažu da je i sam Marić rekao kako mu je teško izdržati medijski pritisak i da će podnijeti ostavku.

SVE AFERE GORANA MARIĆA

Te navode je Marić potvrdio i danas.

- Niti jedan dan nisam proveo u mirnim uvjetima. Medijska orkestracija prioritetnija je u odnosu na ozbiljan posao i oživljavanje državne imovine. Radio sam pod strašnim pritiskom, postao sam meta. Nisam u stanju prihvatiti neviđeni udar na sebe i svoju obitelj - rekao je Marić.

Novinare je zanimalo tko mu to točno smješta i jesu li ga kontaktirali iz USKOK-a, ali Marić više nije bio zainteresiran za rasprave.

- Sve sam objasnio. Nisam više dostupan jer sam već vratio mobitel Ministarstvu.

 

Ova odluka i nije toliko iznenađenje budući da se u medijima već neko vrijeme spekuliralo da će Marić biti jedan od ministara koji će u sklopu rekonstrukcije Vlade napustiti Banske dvore, o čemu je pisao Jutarnji list.

Uz Marića se zadnjih tjedana veže nekoliko poslova koji su podigli sumnju u postojanje sukoba interesa. Tako je Jutarnji list prošlog tjedna otkrio da je Marić odlučio u svibnju ove godine tvrtkama povezanima sa svojim bivšim šefom Željkom Udovičićem, vlasnikom grupacije u čijem stanu živi ministrov sin, prodati nešto više od 13 tisuća četvornih metara državnog zemljišta u zoni u kojoj je dozvoljena gradnja turističkog naselja, uz more u Dubrovniku, i to po cijeni od 5,092 milijuna kuna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. lipanj 2020 09:22