PREDSJEDNIK SABORA

Gordan Jandroković čestitao Roš Hašanu vjernicima židovske vjeroispovijesti

U čestitci ističe da "konac nekog razdoblja poziva na pogled unatrag i osvrt na sve što je ono donijelo, kako pojedincu tako i društvu

Gordan Jandroković

 Damjan Tadic/Cropix

Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković uputio je u ponedjeljak čestitku vjernicima židovske vjeroispovijesti u povodu blagdana Roš Hašane, uz poruku neka nadolazeća, 5783. godina svakom židovskom čovjeku podari blagoslov, a svijetu donese mir, radost i blagostanje.

„Svim našim sugrađanima židovske vjeroispovijesti i svim pripadnicima židovskog naroda u svijetu želim uputiti, uime Hrvatskog sabora i osobno, iskrene čestitke u povodu blagdana Roš Hašane", naveo je Jandroković, priopćeno je iz Hrvatskog sabora.

U čestitci ističe da "konac nekog razdoblja poziva na pogled unatrag i osvrt na sve što je ono donijelo, kako pojedincu tako i društvu u kojem zajedno živimo. Istodobno, koliko god je protekla godina bila izazovna i zahtjevna, osvit nove nerijetko biva vremenom novih odluka i prilika, kao i vrijeme nade u bolju i svjetliju budućnost".

"Neka stoga nadolazeća, 5783. godina svakom židovskom čovjeku podari blagoslov zdravlja i unutarnjeg sklada, a svijetu donese obilje mira, radosti i blagostanja. Sretna vam i uspješna nova godina. Šana Tova!“, poručio je predsjednik Sabora Jandroković u čestitci vjernicima židovske vjeroispovijesti u povodu blagdana Roš Hašane.

Roš hašana (glava godine, početak godine) je litugijska židovska Nova godina. Traje dva dana. Teče od zalaska sunca jednog dana sve do zalaska sunca dva dana poslije. Ova židovska svetkovina govori o Božjem stvaranju svijeta i podsjeća na Božji sud.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 16:25