ODJECI PRIJEVREMENIH IZBORA

GORDAN MARAS 'Rezultati SDP-a na izborima u Lici su katastrofalni, analizirat ćemo u stranci zašto je došlo do toga'

Gordan Maras
 Bruno Konjevic / CROPIX

Predsjednik zagrebačkog SDP-a Gordan Maras ocijenio je u ponedjeljak rezultate SDP-a na prijevremenim izborima za Skupštinu Ličko-senjske županije katastrofalnim dodavši kako će napraviti analizu zašto je do toga došlo.

- Moramo pronaći način da stranka pokuša građanima Hrvatske predstaviti se kao alternativa ovoj katastrofalnoj vlasti. Mi ćemo analizirati zbog čega je došlo do katastrofalnog rezultata u Lici - kazao je Maras na Trgu bana Josipa Jelačića.

Istaknuo je, međutim, da je ponosan na rezultat u Ogulinu te čestitao gradonačelniku Daliboru Domitroviću i građanima Ogulina koji su mu dali podršku ustvrdivši da je SDP-ova gradonačelnika HDZ želio na silu smijeniti.

Na novinarski upit smatra li da ministrica regionalnog razvoja i fondova EU-a Gabrijela Žalac treba podnijeti ostavku nakon što je sudjelovala u prometnoj nesreću u kojoj je nastradalo dijete Maras je odgovorio potvrdno.

- Mislim da je to svima jasno, osim premijeru Plenkoviću i ministrici Žalac - rekao je.

Komentirao je najavu predsjednika SDSS-a Milorada Pupovca o mogućem napuštanu vladajuće koalicije ocijenivši kako u Hrvatskoj vlada okružje netolerancije, pa u tom smislu razumije brigu Pupovca.

- Nije normalno paliti lutke koje simboliziraju bilo koga, u ovom slučaju njega, i s te strane razumijem njegovu brigu - kazao je Maras dodavši da ga u tom slučaju apsolutno podržava.

Na novinarski upit o zabrani mise na Bleiburgu Maras je kazao kako je to "poruka zemlje u kojoj je navodno još desnija vlada nego što je to u Hrvatskoj", ocijenivši to poražavajućim.

- Uvjeren sam da velika većina hrvatskih građana shvaća što je dobro, a što zlo i što je na ponos Hrvatske, a što na sramotu - kazao je Maras izrazivši nadu da će to "konačno doći do glave i Andreju Plenkoviću".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 00:53