ZOO HOTEL

Gordan Matković se buni: Jedino bordel može raditi s tim najmom

Zoo hotel napravio je 15,4 milijuna kuna gubitaka, a najam od 100.000 kuna mjesečno čini se preskupim
 Vlado Kos/CROPIX

OSIJEK - Unatoč suglasnosti gradonačelnika Osijeka Krešimira Bubala (HDSSB) gradskoj tvrtki Unikom da zatvori Zoo hotel, koji je od otvaranja 2008. generirao gubitak od 15,4 milijuna kuna, Nadzorni odbor te tvrtke ipak je odlučio da hotel nastavi s radom.

Doduše, to će biti samo do okončanja natječaja za zakup hotela koji će biti raspisan ovih dana, a prema kojem će se hotel dati u zakup po cijeni od 100.000 kuna mjesečno. Predsjednik Gradskog vijeća i HDSSB-ov koalicijski partner Gordan Matković bio se usprotivio odluci gradonačelnika da se hotel zatvori, što je otvorilo potencijalnu liniju fronte između partnera.

Na kraju je, čini se, pronađeno solomunsko rješenje prema kojem NO uopće nije raspravljao o zatvaranju hotela, već je samo odlučio o natječaju za zakup. No, Matković ni sada nije zadovoljan jer je, kaže, cijena zakupa previsoka.

- S obzirom na to da se cijela priča oko hotela svodi na gubitke koje on proizvodi, nije mi jasno kako su mogli postaviti tako visoku cijenu zakupa, pa se može zaključiti i da je ona postavljena tako da se namjerno opstruira natječaj. Ako se na natječaj pod ovim uvjetima nitko ne javi, ja ću tražiti smjenu NO-a, jer da bi hotel mogao s takvim zakupom pozitivno poslovati, onda bi zakupoprimac morao dovesti 15 Ukrajinki i otvoriti kockarnicu, a to nitko od nas ne želi - rekao je Matković. Predsjednik NO-a Anto Bošnjak pak ističe da su za takvu visinu zakupa svoj glas dali i predstavnici Matkovićeve liste u NO-u Unikoma.

- Ovo je pokušaj da se proađe rješenje. Pustimo da prođe natječaj, pa ćemo vidjeti hoće li se netko javiti i kako dalje - rekao je Bošnjak.





Početni trošak 27, završni 270 mil. kn

Zoo hotel su i prije početka gradnje u vrijeme vladavine Zlatka Kramarića pratila politička prepucavanja vlasti i oporbe, a tako će, čini se, i završiti. Među ostalim, sadašnji direktor Unikoma Tomislav Glavaš izjavio je da je gradnja hotela, koja je stajala gotovo 27 milijuna kuna, bila barem 10 milijuna skuplja.





Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. svibanj 2024 14:54