POBUNA

GORKA SVAĐA U SDP-u ZBOG IZBORA MILANOVIĆEVE ZAMJENE! 'Zip, zip, Prelec, zip. E, protiv toga ću se boriti. I ne samo danas. Jer je dan žena!'

 Goran Mehkek / CROPIX

Odluka o zamjeni Zorana Milanovića u saborskim klupama izazvala je nove polemike i sukobe u SDP-u. Predsjednik stranke Davor Bernardić u Sabor je uveo Alena Preleca, načelnika općine Brdovec, a to je izazvalo burne reakcije Melite Mulić koja je bila sljedeća na listi.

- Da, govorit ću pro domo sua, jer ja sam političarka, socijaldemokratkinja i feministkinja. Potpredsjednica sam Socijaldemokratskog foruma žena SDP-a... Kako se meni danas dogodilo, tako će se dogoditi i svim drugim kolegicama u SDP-u. Ako ne znate što se dogodilo, informirat ću vas još jednom - predsjednik SDP-a Davor Bernardić je u ponedjeljak 6. ožujka 2017. donio odluku o tome tko će biti zamjena bivšem predsjedniku SDP-a Zoranu Milanoviću u saborskim klupama. Od četiri kandidata, tri su žene i jedan muškarac. Jedna od njih sam ja, prva sljedeća na listi. Odabrao je muškarca, Alena Preleca - ogorčeno je navela Mulić u jučerašnjem priopćenju, naglašavajući kako joj se to dogodilo dok je na rodiljnom dopustu.

- Istog dana kada je na službenim web stranicama SDP-a osvanulo priopćenje s naslovom: ‘Vlada ne smije diskriminirati majke male djece’. Dogodilo mi se, jer su valjda mislili da se neću politički moći obraniti dok sam majka na rodiljnom dopustu. Dogodilo se i kolegici koja je posljednja na listi, jer, valjda, nema dovoljan broj djece, iako je iz ‘prave županije’ - oštra je bila Mulić.

U vrhu SDP-a odgovaraju da je Bernardić ponudio ulazak u Sabor Sanji Horvat, dogradonačelnici Samobora, koja je bila 14., posljednja na listi, ali ga je odbila jer se želi posvetiti lokalnoj politici. - Prelec je dobio najviše preferencijalnih glasova na cijeloj listi, kandidat je i na lokalnim izborima, iz Zagrebačke županije je, a politika je da se biraju ljudi s terena.

- Status i pravo ulaska u Sabor moraju se zaslužiti - kaže nam osoba iz vrha SDP-a. Bernardić je u srijedu povodom Dana žena ponovio da će na idućim parlamentarnim listama vrijediti zip-princip, odnosno da će se kandidirati žena, pa muškarac, žena, muškarac....

Mulić kaže da je to bila samo predizborna kampanja.

- U stvarnosti je zip, zip, Prelec, zip. E, protiv toga ću se boriti. I ne samo danas. Jer je dan žena! Jer imamo pravo na to! - rekla je Mulić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. lipanj 2024 00:41