DVIJE AKCIJE

Gorska služba spašavanja kraj Trogira izvukla 62-godišnjaka iz bunara, kasnije pronašli i nestalog muškarca na Kozjaku

 Ivo Ravlic / Ilustracija / CROPIX

Na zamolbu Policijske postaje Trogir Hrvatska gorska služba spašavanja pokrenula je u petak potragu za 62-godišnjakom.

Naime, nestala osoba zadnji put viđena je dan ranije te se tijekom noći nije vratila kući. S obzirom da su izjave obitelji upućivale na mogući suicid, strategija traganja još je u početku bila orijentirana na pregledavanje mogućih mjesta koja bi odgovarala tom scenariju. Osoba je, nažalost, pronađena mrtva, i to u bunaru u blizini kuće. Sljedeće jutro zajedno s roniocima HGSS stanice Split, tijelo je izvučeno s dna bunara i predano na očevid PP Trogir, piše Slobodna Dalmacija.

HGSS stanica Split Uskrs je započela i potražnom akcijom koja je, srećom, dobro završila. U subotu oko 22 sata dobili su dojavu o 32-godišnjaku koji se zaputio na brdo Kozjak, ali nije se vratio u uobičajeno vrijeme dok se njegov pas vratio bez vlasnika.

Iako je mladić šetnju započeo u sumrak po relativno dobrom vremenu, isto se kroz sat-dva vidno pogoršalo dolaskom jake grmljavine i proloma oblaka. Uz sve to, osoba je svoj mobitel ostavila kod kuće pa je traganje lociranjem mobitela bilo isključeno. Pokrenuta je potraga na način da su se pretraživali svi planinarski putevi Kozjaka, počevši od mjesta odakle je nestali krenuo, ali isto tako provjerila su se sva moguća mjesta za skloniti se, poput niza planinarskih domova, crkvica, skloništa...

Nakon nekoliko sati traganja po pljusku i grmljavini, na sreću, nestala osoba pronađena je u jednoj od lovačkih “čeka” sa sjeverne strane Kozjaka, živa i neozlijeđena, te ju je, piše Slobodna Dalmacija, HGSS dopratio kući.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 19:06