PODNESENE PRIJAVE

GOSPIĆ: INCIDENT NA VELEUČILIŠTU Žestoko se sukobili dekan i prodekan, morala reagirati i policija

Neslužbeno se doznaje da Šutić, bivši predsjednik HDZ-ove gradske organizacije u Otočcu, nije prihvatio ruku koju mu je pružio Baković, već ga je, kako tvrde očevidci koji su htjeli ostati anonimni, nazivao pogrdnim imenima te vikao da ga treba poslati tamo odakle je došao (BiH)
Gospic, 121009.U Gospicu danas je otvorena nova akademska godina na Veleucilistu Nikola Tesla. U tri studija upisano je 250 studenata. Privremeni dekan veleucilista Branislav Sutic dijeli indeks studnetima.Foto: Zeljko Popovic / Cropix
 Zeljko Popovic / Cropix

GOSPIĆ - Protiv Branislava Šutića, donedavnog dekana gospićkog Veleučilišta "Nikola Tesla", to će veleučilište pokrenuti disciplinski, a policija i prekršajni postupak zbog verbalnog sukoba koji se u srijedu dogodio između Šutića i prodekana Ivice Bakovića, a za koji očevidci tvrde da je obilovao žestokim uvredama, pa i prijetnjama.

Vršitelj dužnosti dekana Aleksandar Skendžić izjavio je Hini da se incident na Veleučilištu dogodio u nazočnosti više profesora, a rezultat je dugotrajnog sukoba koji je jučer eskalirao žestkom svađom u kojoj je bilo i poruka koje se mogu okarakterizirati kao prijetnja.

Neslužbeno se, pak, doznaje da Šutić, bivši predsjednik HDZ-ove gradske organizacije u Otočcu, nije prihvatio ruku koju mu je pružio Baković, već ga je, kako tvrde očevidci koji su htjeli ostati anonimni, nazivao pogrdnim imenima te vikao da ga treba poslati tamo odakle je došao (BiH).

Skendžić kaže kako je nakon tog sukoba pozvao policiju, jer Baković nije bio u stanju održati nastavu pa mu je liječnička pomoć pružena u gospičkoj bolnici.

"Zbog toga i zbog trajnog sukoba manje grupe djelatnika Veleučilišta sa svima ostalima obavijestio sam i Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta da se problem što prije riješi, jer ovakvo nas stanje baca na drugi kolosjek u svakodnevnom radu i smatram da nije dovoljno da sve prođe uz interni disciplinski postupak", rekao je Skendžić.

Predsjednik Upravnog vijeća Veleučilišta Nikola Maras nije želio komentirati taj incident jer ga nije vidio, a od stručnog vijeća očekuje da pokrene disciplinski postupak.

"Upravno vijeće je drugostupanjsko tijelo u takvim disciplinskim postupcima tako da će k nama ovaj slučaj tek doći. Ono što za sada znam ne bih htio govoriti, da me netko ne optuži za politikanstvo jer sam ja u SDP-u, a kolega Šutić je u HDZ-u", rekao je Maras za Hinu.

Županijsko državno odvjetništvo u Karlovcu lani je protiv Šutića pokenulo istragu zbog sumnje da je primao nepripadajuću plaću, odnosno da je 80 posto plaće primao kao ravnatelj Nacionalnog parka Plitvička jezera 100 posto plaće kao dekan veleučilišta. Riječ je navodno o 22 tisuće kuna bruto mjesečno, pa se Šutića tereti da je veleučilište oštetio za najmanje 60.000 kuna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 09:28