PRVA DOBILA CJEPIVO

Gospođa Branka kaže da ništa nije ni osjetila: ‘Presretna sam da sam ja prva‘

Branka Aničić radila je kao farmaceutska tehničarka u Kliničkoj bolnici Sestara milosrdnica u Zagrebu
Branka Aničić
 Boris Kovacev/Cropix

Prva osoba u Hrvatskoj koja je primila dozu Pfizerovog cjepiva protiv koronavirusa je 81-godišnja Branka Aničić, štićenica podružnice zagrebačkog Doma za starije i nemoćne osobe Trešnjevka u Drenovečkoj ulici.

Cijepio ju je dr. Miroslav Hanževački.

Branka Aničić Zagrepčanka je rođena 1939. godine. Dan uoči svog 79. rođendana, 24. svibnja 2018. godine, postala je stanovnica doma. Dobrog je zdravlja, a svoju životnu vitalnost može zahvaliti i svakodnevnim šetnjama, posebno nordijskom hodanju koje u vrijeme ograničenja zbog epidemije, upražnjava u parku doma.

image
Branka Aničić
Boris Kovacev/Cropix

U mladosti su joj hobiji bili planinarenje i skijanje.

Branka Aničić radila je kao farmaceutska tehničarka u Kliničkoj bolnici Sestara milosrdnica u Zagrebu. Udovica je ostala prije 10 godina. U njezinoj odluci da se cijepi podržavaju je svi članovi njene obitelji - sin i snaha, dvoje unučadi, te dvoje praunučadi.

Odmah nakon što je primila cjepivo, kratko se obratila okupljenim predstavnicima medija.

image
Branka Aničić
Boris Kovacev/Cropix

- Zovem se Branka Aničić. Upravo sam cijepljena, pozdravljam sve prisutne, a posebno našega premijera i cijelu političku ekipu. Mi smo presretni da smo izrabrani mi u domu i da sam ja prva, da se cijepimo i da krenemo u normalniji život. Brzo je cjepivo došlo, brže nego smo se nadali. Sad samo to trebamo svi prihvatiti radi prijatelja i radi obitelji, izjavila je pa opisala svoje iskustvo prve osobe koja je dobila cjepivo.

image
Branka Aničić
Boris Kovacev/Cropix

- Nisam niti osjetila. Možemo se vratiti druženjima u domu, uživati u našim krasnim parkovima, u cvijeću. Trebali bi se svi cijepiti, ne treba biti ljudi koji će se toga bojati. Volim nordijsko hodanje, malo sam sad uskraćena. Imam dva praunuka, veselim se druženju s unucima, to mi je naveća želja. Tako bi i drugi trebali misliti, tako ćemo ih zaštititi i izaći iz začaranog kruga, rekla je i pozdravila svoje praunuke u Starigradu.

image
Branka Aničić
Boris Kovacev/Cropix

Gospođi Aničić je premijer Andrej Plenković, koji je bio prisutan njezinom cijepljenju, čestitao putem Twittera.

Čestitam gospođi Branki Aničić koja je prva primila cjepivo protiv covida-19. Cjepivo je prilika da se vratimo u normalan život, a prvih 9.750 prvih doza namijenjeno je najugroženijim i najizloženijim osobama, napisao je na Twitteru hrvatski premijer.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. svibanj 2022 00:37