KAKAV GOSPODIN!

Gospođa iz Zagreba zaboravila novac na bankomatu, tri mjeseca poslije stigao je poziv koji ju je šokirao

Gospođa Sanja nije ni slutila da će ostavljeni novac, zahvaljujući poštenju jednog muškarca-pronalaznika, pronaći opet put do nje.
Ilustracija
 Ranko Suvar/Cropix

Tri mjeseca "putovao" je novac iz ruke u ruku, od institucije do institucije, a koji je gospođa Sanja zaboravila na jednom bankomatu u novozagrebačkom naselju Sloboština.

Bilo je to u svibnju ove godine, a gospođa Sanja nije ni slutila da će ostavljeni novac, zahvaljujući poštenju jednog muškarca-pronalaznika, pronaći opet put do nje.

Poziv koji je zaprimila nakon tri mjeseca iz VI. policijske postaje Novi Zagreb ju je iznenadio, ali i oduševio pa je taj čin odlučila i u pisanoj formi ovjekovječiti zahvalom.

"Jednog dana u svibnju, u podne na bankomatu sam u Sloboštini. Dolazim nakon tog doma. Shvaćam da sam novac koji sam trebala podići ostavila tamo. Nakon 3 mjeseca, dobivam obavijest da se javim u VI. policijsku postaju Zagreb (Novi Zagreb) gdje saznajem da je jedan građanin pronašao taj moj „ zaboravljeni“ novac. Obzirom da se žurio na put u Pakrac, novac je ponio sa sobom te isti predao u najbližu policijsku postaju. Policija iz Pakraca novac šalje u Zagreb gdje me zagrebačka policija kroz komunikaciju s bankom pronalazi, a nisam niti „počinitelj“, niti „žrtva“, što nije uobičajeno u policijskom poslu. Ova je priča toliko lijepa ne samo zato što sam ja dobila novac natrag već zato što pokazuje koliko su policijski službenici predani svom poslu, čak i u situacijama kada nije velika materijalna vrijednost u pitanju. Pokazuje kako sustav funkcionira. To su momenti u kojima se povjerenje potvrđuje. Hvala svima još jednom - napisala je gospođa Sanja iz Zagreba PU zagrebačkoj.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 00:00