KINESKA PODUZETNICA

GOSPOĐA YU NAKON KUMROVCA OBIŠLA I KRAPINU 'Želim ovdje investirati u turizam, kulturu, obrazovanje, sport, industriju... Silno smo zainteresirani!'

Jiang Yu
 Srđan Vrančić / Hanza Media

Krapinsko-zagorski župan Željko Kolar i krapinski gradonačelnik Zoran Grgurović primili su u utorak kinesko izaslanstvo predvođeno poduzetnicom Yu Jiang, zainteresiranom za ulaganje na području Zagorja, među ostalim u Krapinske Toplice i Kumrovec u kojem je iskazala interes za ulaganje u objekt bivše Političke škole, no nakon sastanka o konkretnim brojkama nije željela govoriti.

Iako brojke nije spominjala, ta poduzetnica i predsjednica pekinške kompanije Z-Run Well Ton Industry, poručila je da je sada najbolje vrijeme za investiranje u Hrvatskoj.

"Zainteresirani smo za turizam, kulturu, obrazovanje, sport i neke industrije. Teško je reći točno koliko bismo investirali, to ovisi o proizvodima. Ako smo zainteresirani, naš stručni tim će napraviti evaluaciju, a onda slijede razgovori. Vrlo smo zainteresirani za kulturno-povijesne proizvode i mislim da to možemo pronaći ovdje u Zagorju“, kazala je Yu Jiang te dodala da su za kumrovečku investiciju podigli natječajnu dokumentaciju.

Zagorski domaćini kinesku su delegaciju upoznali s pozicijom županije u zdravstvenom turizmu Hrvatske te kapacitetima, sadašnjim i planiranim.

Kolar: Bit ćemo maksimalno na dispoziciji

"Vjerujem da će prva sljedeća investicija u Hrvatskoj biti upravo u Krapinsko-zagorskoj županiji. Da li će to biti prvo Kumrovec ili Krapinske Toplice, vjerujem da će se sami dogovoriti. U svakom slučaju, ja kao župan i moja administracija biti ćemo maksimalno na dispoziciji, izdat ćemo građevinske dozvole u što kraćem roku“, najavio je Kolar te dodao da se razgovaralo o projektima proširenja kapaciteta u Krapinskim i Stubičkim Toplicama, znanstveno-edukacijskog centra kompetencija i izvrsnosti u turizmu u Stubičkim Toplicama, ukupne vrijednosti više od 65 milijuna eura.

Gradonačelnik Krapine kao potencijal je naveo i Šemničke toplice, trenutno zapostavljene. Na prijemu su bili i načelnici općina Kumrovec Robert Šplajt i Krapinske Toplice Ernest Svažić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. srpanj 2022 01:28