POMOĆ IZ SUSJEDSTVA

Gospodarska komora Srbije stradalima u razornom petrinjskom potresu donirat će 50.000 eura

U utorak u podne bit će istodobno održani skupovi solidarnosti u parku Kalemegdan u Beogradu i na Gornjem gradu u Zagrebu
Petrinja
 Damjan Tadic/CROPIX

Gospodarska komora Srbije (PKS) donirat će 50.000 eura stanovništvu na području središnje Hrvatske pogođenom potresom, a skupovi solidarnosti bit će u utorak istodobno održani u Beogradu i Zagrebu pored skulptura "Zlosretni ribar" Simeona Roksandića, priopćeno je u ponedjeljak iz PKS-a.

Odluku o donaciji predsjednik PKS-a Marko Čadež simbolično će uručiti veleposlaniku Hrvatske u Srbiji Hidajetu Biščeviću ispred statue "Zlosretni ribar" kipara Roksandića, rođenog u Majskim Poljanama na Baniji, autora identične skulpture postavljene i na Jezuitskom trgu u Zagrebu.

U utorak u podne bit će istodobno održani skupovi solidarnosti ispred Roksandićevih skulptura u parku Kalemegdan u Beogradu i na Gornjem gradu u Zagrebu, najavljeno je u priopćenju PKS-a.

Uz predstavnike PKS-a i veleposlanstva RH u Beogradu skupu će nazočiti i izvršni direktor Srpskog filantropskog foruma Veran Matić, dok će u Zagrebu sudjelovati predstavnici Srpskog nacionalnog vijeća i veleposlanstva Srbije u Hrvatskoj, navedeno je u priopćenju PKS-a.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. kolovoz 2022 00:55