NAKON TRI DANA

Gotov prosvjed pred splitskim Centrom za socijalnu skrb, ravnatelj: ‘Ta priča je završena‘

‘Dio djelatnika se testirao, neki su pokazali valjanu covid potvrdu, nekolicina je odsutna, ali vjerujemo da su otvorili bolovanje‘
Centar za socijalnu skrb u Splitu
 Vojko Basic/CROPIX

Završeni su prosvjedi ispred Centra za socijalnu skrb Split, doznajemo od ravnatelja ustanove Ante Bjaževića. Naime, devet zaposlenika tri dana su svoje radno vrijeme proveli ispred ustanove jer su odbili testiranje ili nisu htjeli predočiti digitalne covid potvrde. Danas, kaže nam Bjažević, on priču smatra završenom.

- Dio djelatnika se testirao, neki su pokazali valjanu digitalnu covid potvrdu, nekolicina je odsutna, to još moramo provjeriti, ali vjerujemo da su otvorili bolovanje - govori Bjažević.

Inače, u cijelom sustavu socijale deset radnika, od ukupno više 20 tisuća zaposlenih u sustavu, odbilo se testirati ili predočiti potvrdu.

U još nekoliko ustanova socijalne skrbi postoje pojedinačni slučajevi odbijanja testiranja ili predočenja potvrde. Jedan od njih je Centar za rehabilitaciju Stančić. Sanja Grbavac, ravnateljica, kaže kako su dva djelatnika, od 370 zaposlenih, tri dana odbili testiranje.

- Danas su u popodnevnoj smjeni tako da ćemo vidjeti hoće li i danas odbiti testiranje. Djelatnici su posljednja tri dana došli pred ustanovu, ali su odbili test pa nisu mogli biti raspoređeni na svoj posao - kaže Grbavac i dodaje da smatra kako to nije pošteno prema ostalim kolegama. No hoće li biti sankcija i kakve će one biti, Grbavac kaže da će o tome razgovarati s nadležnim Ministarstvom rada i socijalne skrbi. I u Centru za rehabilitaciju u Orlovcu dvoje zaposlenika se ne testira već četvrti dan.

- Od 325 zaposlenih dvoje zaposlenih odbija testiranje. Sve dane su dolazili i potpisali dokument da se odbijaju testirati. U međuvremenu nam se nekoliko djelatnika cijepilo, naravno to je njihova odluka i nitko nikoga ne prisiljava na cijepljenje - pojasnila je Teodora Not, ravnateljica. Napominje da je na prvome mjestu zaštita štićenika te da posao teče neometano. Na pitanje hoće li djelatnici koji odbijaju testiranje biti sankcionirani i na koji način, Not kaže da čekaju upute osnivača.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 01:10