STRANAČKI IZBORI

Gotovac je novi šef zagrebačkog SDP-a: ‘Želim vratiti Titov trg i nazvati ulicu po Aleksandri Zec‘

Gotovac je, prema prvim rezultatima, dobio 719 glasova, gok je njegov protukandidat Matej Mišić skupio 342 glasa

Viktor Gotovac glasa na unutarstranačkim izborima

 Ranko Šuvar/Cropix

U subotu je održan drugi krug unutarstranačkih izbora u SDP-u, a u utrci za predsjednika zagrebačkog SDP-a vodi Viktor Gotovac. On je, prema prvim rezultatima, dobio 719 glasova, gok je njegov protukandidat Matej Mišić skupio 342 glasa. Gotovac je i u prvom krugu osvojio više glasova od Mišića.

Gotovac je večeras za HRT kazao je da se želi baviti politikom, a ne biti političar. Rekao je i da ne želi od politike živjeti, već živjeti uz politiku. Gotovac je u središnjem Dnevniku HTV-a izjavio da želi zahvaliti svim drugaricama i drugovima, SDP-ovkama i SDP-ovcima, svom timu te svima koji će raditi s njim.

- Ništa neću ostvarivati sam, sve će raditi SDP. Djelovat ćemo zajedno. Mi smo organizacija. Bavit ćemo se pitanjima koja su socijalne i egzistencijalne prirode za građane Zagreba. Bavit ćemo se i pitanjima koja su komunalne prirode da od Zagreba opet napravimo središnju urbanu cjelinu, ne samo Hrvatske, već i ovog dijela Europe. Bavit ćemo se i idejama, vrijednostima i ideologijama. Jedna od prvih stvari na kojoj želim raditi je povratak trga maršala Tita u Zagrebu i želim da jedna ulica u Zagrebu dobije ime po Aleksandri Zec. Ovih dana obilježavamo tu nesretnu i tužnu godišnjicu od 30 godina. Želimo biti stranka koja nudi građanima ideje, vrijednosti i rad. Želimo pošteno raditi i učiniti ovaj grad dobrim za sve naše članove, simpatizere, glasače i za sve ostale. Socijaldemokracija je inkluzivna. Socijaldemokracija nije nešto što se bavi samo sa sobom. Mi ćemo osvojiti vlast i ništa nas na tom putu neće spriječiti, rekao je Gotovac.

Kako smo ranije ovog tjedna objavili, Viktor Gotovac u školu je išao sa zagrebačkim dogradonačelnikom Lukom Korlaetom i premijerom Andrejom Plenkovićem. Smatra se političkim učenikom Ive Josipovića, a ujutro u centru Zagreba kavu pije sa Zlatkom Hasanbegovićem i vesla s Ivanom Penavom.

Često se vadi njegova rodbinska veza sa Zdravkom Mustačem, nekadašnjim šefom jugoslavenske tajne službe, kao i veza sa Zdravkom Mamićem za kojeg je pisao pravno mišljenje. Sindikati su ga svojevremeno optuživali da je zauzeo stranu kapitala u klasnoj borbi iako je profesor na katedri za radno i socijalno pravo zagrebačkog Pravnog fakulteta. Opširnije o njemu pročitajte OVDJE

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. lipanj 2023 00:47