25. OBLJETNICA OLUJE

Gotovina će održati govor u Kninu, evo tko sigurno dolazi, a koga neće biti: ‘Idem u Grubore‘

General Gotovina zazire od javnih nastupa, ali ovaj put, čini se, da je dogovor postignut
Ante Gotovina
 Niksa Stipanicev/Cropix

Predsjednik države Zoran Milanović i premijer Andrej Plenković zajedno će obilježiti ovogodišnju jubilarnu 25. obljetnicu vojno-redarstvene operacije Oluja na kojoj bi kao govornik prvi put, doznajemo, trebao biti general Ante Gotovina, što je ministar Tomo Medved potvrdio za RTL.

Inače, general Gotovina zazire od javnih nastupa, ali ovaj put, čini se, da je dogovor postignut. Ministar branitelja Tomo Medved jučer nam je kazao da će se obilježavanje održati u skladu s preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstovo, a da već danas kreću sa sastancima o programu.

Nekoliko scenarija

Dnevni red još nisu usuglasili ni uredi predsjednika i premijera. Mediji su jučer objavili da će predsjednik Milanović u Kninu najvjerojatnije biti i 4. i 5. kolovoza, ali detalje kako će to dvodnevno obilježavanje Oluje izgledati Ured predsjednika još dogovora s Vladom.

Obljetnica Oluje bila je tema i u Saboru, a što se tiče koalicijskog partnera SDSS-ova Milorada Pupovca, koji je na pitanje ide li na obilježavanje Oluje odgovorio da “ide u Grubore, a vi mislite zašto”, Plenković u tome ne vidi znakove nestabilnosti u Vladi te je najavio da će idući tjedan razgovarati o tome.

- Očekujem ga u Kninu - rekao je.

Naime, u ovom trenutku, što se tiče obljetnice Oluje, spominje se nekoliko mogućih scenarija za to kako bi cijela proslava trebala izgledati pa je upitno i hoće li predsjednik Milanović 4. kolovoza navečer na kninskoj tvrđavi, što se prije spominjalo, moći prirediti primanje za hrvatske ratne zapovjednike, na kojemu bi trebao pojedinim časnicima dodijeliti odličja i više činove.

Sve bi, naime, trebalo postati jasnije nakon sastanka između Organizacijskog odbora za proslavu i Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, koji će se održati u petak u Ministarstvu obrane, javljaju iz Ministarstva.

U skladu s mjerama

Prema ministru Medvedu, na tom bi se sastanku trebale donijeti odluke o organizaciji na temelju najnovije epidemiološke situacije.

“Koliko će biti događanja i koliko sudionika, bit će jasnije kada budemo znali koje će mjere biti na snazi.

Do proslave je još više od deset dana i do tada ćemo donijeti sve zaključke u kojoj ćemo mjeri i s kojim opsegom organizirati proslavu, ali sve će biti u skladu s mjerama”, najavio je u Večernjem listu ministar Medved.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 18:16