GLASUJTE U ANKETI

Gotovina dao prijedlog kako bi se trebao zvati Pelješki most, sviđa li vam se njegova ideja?

Lijepo bi bilo da taj most zovu Libertas. Jer on i je sloboda, rekao je Gotovina
Pelješki most; u krugu: Ante Gotovina
 Tonči Plazibat/Cropix; Nikša Stipaničev/Cropix

Poduzetnik i umirovljeni general Hrvatske vojske Ante Gotovina u subotu je nakon misnog slavlju za Domovinu i hrvatske branitelje u župnoj crkvi Uzašašća Gospodinova u Pakoštanima iznio prijedlog da se nedavno kompletirani Pelješki most zove Libertas, piše Informativna katolička agencija.

Gotovina je prijedlog iznio dok je odgovarao na pitanje o tome što bi poručio hrvatskom narodu uoči obilježavanja obljetnice vojno-redarstvene operacije OIuja koje će se dogoditi ovoga tjedna.

"Kao što vidite, tradicija je nešto što moramo čuvati. Sigurnost i sloboda su potreba svakog dana, za one koji se brinu o tome. To su naš Sustav nacionalne sigurnosti i naše Hrvatske oružane snage. A ovo ostalo - trebamo raditi i raditi", rekao je Gotovina.

"Puno strateških projekata, puno strateških ciljeva postigli smo od kraja Domovinskog rata. Ostvarili smo puno strateških projekata. Jedan od tih je sada i spajanje krajnjeg juga Hrvatske s ostalom Hrvatskom preko Pelješca, taj famozni most. I kako na jednoj zastavi grada Dubrovnika piše – Libertas! Lijepo bi bilo da taj most zovu Libertas. Jer on i je sloboda", dodao je Gotovina.

U anketi nam recite što mislite o Gotovininom prijedlogu:

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 20:48