StoryEditor
ŠKOLA U VRIJEME KORONAVIRUSA

GOTOVO 150.000 SREDNJOŠKOLACA PRATIT ĆE OD PONEDJELJKA NASTAVU NA RTL2 'Važno je da se sve odvija što normalnije u ovoj izazovnoj situaciji'

 Željko Puhovski / CROPIX

U program nastave na daljinu priključila se i RTL Hrvatska. Ministarstvo znanosti i obrazovanja u suradnji s RTL-om započinje emitiranje nastave za srednjoškolce na programu RTL2. 

Tako će od ponedjeljka 23. ožujka 2020. učenici svih razreda srednje škole, uključujući i maturante, moći pratiti nastavu na RTL2 u vremenu od 8 do 12 sati.

Raspored sati, kao i same videolekcije, bit će dostupni i online na internetskoj stranici Ministarstva i na RTLPlayu. Ova preraspodjela sadržaja dogovorena je kako bi se veći fokus stavio na maturante.

Učenici viših razreda osnovne škole - od petog do osmog razreda, i dalje će moći pratiti nastavu u obliku videolekcija na SPTV-u u vremenu od 8 do 14 sati i online na internetskoj stranici Ministarstva, kako je bilo i do sada.

- Zahvaljujem RTL-u koji nam se priključio u ovom pionirskom pothvatu. Važno je da našim učenicima osiguramo što bolje uvjete za nastavu na daljinu te da se proces i život odvijaju što normalnije u ovoj izazovnoj situaciji.  Još jednom apeliram na sve da prate rasporede kako ne bi došlo do nepotrebnog opterećenja sustava te pozivam sve nastavnike da snimaju sadržaje te da nam šalju svoja videopredavanja na [email protected] Zajedno smo u ovome i vjerujem da ćemo uspjeti, istaknula je ministrica znanosti i obrazovanja prof. dr. sc. Blaženka Divjak.

Podsjetimo, za učenike razredne nastave osnovne škole organizirana je Škola na Trećem, za učenike viših razreda online, a svaka opcija ima i svoju rezervnu opciju (backup). Za sve obrazovne sadržaje osigurani su alternativni kanali tako da je učenicima u svakom trenutku barem jedan od njih dostupan.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. lipanj 2020 17:33