ANKETA JUTARNJEG

Gotovo 9000 ‘Zlatka Dalića‘ izabralo idealnu postavu Vatrenih za SP: Evo za koje se pozicije vodi najveća borba

Najviše su se koplja lomila oko izbora Gvardiolova partnera u obrani, a potom i na poziciji desnog krila, te napadača

Zlatko Dalić

 Ilustracija: Tomislav Botić/

Gotovo devet tisuća "Zlatka Dalića" spremno je dočekalo anketu na portalu Jutarnji.hr, u kojoj smo čitatelje tražili da pomognu našem izborniku i osmisle startnu jedanaestoricu za Svjetsko prvenstvo, odnosno prvu utakmicu protiv Maroka.

U određenim područjima bio je to prilično lak zadatak, poput pitanja vezne linije, gdje su Modrić, Brozović i Kovačić, očekivano, hametice potukli konkurenciju (pored njih iskočio je Majer), nije bilo previše pitanja niti oko lijevog beka (Sosa premoćno "pobijedio" Barišića), lijevog stopera (Gvardiol daleko ispred svih), lijevog ofenzivca (Perišić), pa i desnog beka (Juranović ispred Stanišića), dok je i Dominik Livaković našim čitateljima sigurna "jedinica" na golu "vatrenih".

Najviše su se koplja lomila oko izbora Gvardiolova partnera u obrani, a potom i na poziciji desnog krila, te napadača, gdje su se dosad ipak iskristalizirala određena imena. Jasno je da se u anketi morao primijeniti i navijački ključ, ali je upravo na tim pozicijama i dalje otvorena audicija, odnosno upravo ta mjesta u momčadi i dalje nisu "beton". Ili možda jesu, ali ih izbornik još nije javno otkrio.

Kako god, ako se pita devet tisuća hrvatskih "izbornika", za mjesto drugog stopera, pored Gvardiola, tijesnu utrku vode Josip Šutalo i Dejan Lovren, no nisu daleko niti akcije Martina Erlića. Upravo ta je bitka najneizvjesnija. Kad je o napadačima riječ, nakon Perišića, najviše glasova ima Marko Livaja, a nakon njega slijedi Andrej Kramarić, kojem za vrat puše Bruno Petković. U ovome času, prema vama, slijedi Oršić, a zanimljivo je da dva igrača sa šire liste - Brekalo i Čolak - imaju više glasova od Ante Budimira. Ako, dodatno gledamo poziciju Brozovićeve alternative, Mišić vodi ispred Jakića, a prema vašem odabiru, mjesto trećeg vratara zaslužuje Grbić, ispred Kotarskog i Labrovića, dok i dionice Ćalete-Cara stoje jednako kao i Vidine - Pongračić je prema vašem izboru. tek sedmi izbor za poziciju stopera...

Ovo je vaš izbor:

Anketu još uvijek možete ispuniti ovdje:

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. travanj 2024 19:39